DOLAR 32,5181 -0.09%
EURO 34,7987 -0.21%
ALTIN 2.423,37-0,27
BIST 9.755,911,15%
BITCOIN 21600270,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıların bal mesaisi başladı

Arıların bal mesaisi başladı

ABONE OL
22 Temmuz 2019 11:38
Arıların bal mesaisi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yoğun olarak ekimi yapılan ve doğanın ‘sarı gelin’i diye de adlandırılan ayçiçeklerinin çiçek açması ile birlikte arılarda yoğun bal mesaisine başladı. Polen zengini ayçiçeği bitkisinin üzerindeki polenleri toplayarak sandıklarına götüren arıların mesaisi ise günün ilk ışıkları ile birlikte başlıyor.

Dünyanın en maharetli sanatkarları olarak bilinen arılar, Edirne’de yüzlerce dekar arazide ekimi yapılan ayçiçek tarlalarında bal mesaisine başladı. Ayçiçek tarlalarının çiçek açması ile birlikte polen toplamak için çiçekler arasında mekik dokuyan arıların mesaisi, sabahın ilk ışıkları ile birlikte başlıyor.

GEZGİN ARICILAR AYÇİÇEK TARLALARINA KONUŞLANDILAR

Ayrıca, ayçiçek tarlalarının çiçek açması ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından Edirne’ye gelen gezginci arıcılar da , polen bakımından zengin olan ayçiçek tarlalarının yanı başına konuşlandı. Ayçiçek hasadının yapılmasının arından gezgin arıcılar bu kez bal hasadını beklemeye başlayacaklar.

FOTOĞRAFÇILARIN VAZGEÇİLMEZİ

Öte yandan Edirne ovalarını göz alıcı rengi ile süsleyerek eşsiz görsel tablolara dönüştüren ayçiçeği, fotoğraf tutkunlarının da vazgeçilmez görsel malzemesi. Ayçiçek tarlalarında gezen onlarca fotoğrafçı ‘sarının cazibesi’ne odaklanarak en güzel fotoğraf karesini yakalamak için saatlerce ayçiçek tarlalarında vakit geçiriyor.

 

Hülya Karakuş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.