DOLAR 32,3161 0.2%
EURO 35,1395 0.02%
ALTIN 2.288,300,49
BIST 9.048,102,74%
BITCOIN 22900762,40%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arpacı, “Hedefimiz birincilik”

Arpacı, “Hedefimiz birincilik”

ABONE OL
16 Ocak 2020 10:47
Arpacı, “Hedefimiz birincilik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü açıklanan “İller Arası Rekabet Endeksi”nde Edirne’nin, eğitimde rekabetçi 3 il arasına girdiğini hatırlatarak, “İnşallah önümüzde ki dönemde projelerimizle, yaptığımız çalışmalarla, aldığımız tedbirlerle biz birinciliği hak ediyoruz. Eğitim için öğretmeni, velisi, öğrencisi ile el ele verip zirveyi yakalayacağız” dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının 1.döneminde Eğitimde başarının arttırılması projesi, 2023 eğitim vizyonu Edirne Projeleri ve Tasarım Beceri Atölyeleri kullanımı konusunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda eğitimde başarıyı arttırma projesi kapsamında yapılan çalışmalar, tasarım beceri atölyeleri ile ilgili yapılan çalışmalar, 2019’da Trakya Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan Edirne Projeleri, 2023 Edirne Vizyon Projeleri ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı.

“EDİRNE 1. SIRADA YER ALACAK”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan İller Arası Rekabet Endeksi”nde Edirne’nin, eğitimde rekabetçi 3 il arasına girdiğini hatırlatarak, “Bizim için sevindirici bir haber. Eğitimde Edirne, Denizli ve Ankara sıralanmıştır bu raporda. İnşallah önümüzde ki dönemde projelerimizle, yaptığımız çalışmalarla, aldığımız tedbirlerle biz birinciliği hak ediyoruz. Kesinlikle Edirne birinci olacaktır, şampiyon olacaktır. Parolamız Edirne’de Eğitim için El Ele, hep birlikte zirveye mottosudur. Öğretmeni, velisi, öğrencisi topyekün Edirne olarak inşallah zirveyi yakalayacağız. Hedefimiz birinciliktir. Bu başarının elde edilmesinde Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uyguladığımız Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi, 2023 Edirne Vizyon projeleri ve Sayın Edirne Valimizin destekleriyle il genelinde yapılan 155 tane tasarım beceri atölyelerinin payı büyüktür. Önümüzde ki yılda yapılacak bu çalışmaların meyvesini vereceğine inanıyorum. Daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim yaptığımız çalışmalar tamamen eğitimin özüne dokunan, öğrencinin başarısını arttıran çalışmalardır. Meyvelerini önümüzdeki yıllardan itibaren toplamaya başlayacağız. Birinci yıl daha da artacak, ikinci yıl daha da artacak en son üç ve dördüncü yıla geldiğimiz zaman Edirne’de ki başarının ne kadar yüksek olduğunu hep birlikte müşahede etmiş olacağız hep birlikte inşallah” dedi.

“17 BİN 267 ÖĞRENCİMİZE ÜCRETSİZ DESTEKLEME KURSU VERİLMİŞTİR”

Edirne’de başarıyı arttırma projeleri kapsamında önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Önder Arpacı “Eğitime başarıyı arttırma projesi kapsamında 5 başlıkta çalışma yürüttük. Rehberlik ve Yöneltme; okullarımızda öncelikli hedefimiz çocuklarımızın ilgi, yetenek ve becerilerine göre doğru yönlendirilmelerinin nasıl yapılacağının planlanmasıdır. Destekleme ve Yetiştirme Kursları; akademik, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif açıdan desteklenmeye ihtiyacı olan öğrencilerin yıl içerisinde katılacağı destekleme ve yetiştirme kurslarının planlanması İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. 2019-2020 eğitim öğretim yılında orta okul ve liselerde 116 kurs merkezimizde 1257 öğretmenimizle 17 bin 267 öğrencimize ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmiştir. Bu çok büyük bir sayıdır. Bu kurslarımız yıl boyunca devam edecektir. Öğrenci Koçluğu; öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek, akademik başarılarını arttırmak için rehberlik etmek, sağlıklı iletişim kurma becerilerine katkı sunmak, problemler karşısında analitik çözümler üretmek için eğitim koçluğu uygulaması müdürlüğümüz tarafından orta okul 7,8 ve liselerimizde 11 ve 12. Sınıflarda uygulanmıştır. İzleme Değerlendirme Sınavları; izleme değerlendirme sınavları, öğrencilerin güdülenmelerinde önemli bir yer tutmaktadır. Zümre Başkanları; bu toplantılarda her dersin, her öğretmenin sınıflara, çocuklara nasıl ulaşacağı, hangi planlamanın daha uygun olduğu, zaman planlaması gibi konuların daha net şekilde takibinin yapılması amaçlanmaktadır. Bilişim araçlarının eğitim ortamlarında kullanılması ve teknoloji bağımlılığı; Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz pilot illerden bir tanesi. Bu 15 pilot ilden iri Edirne. Çocuklarımız okula telefon getirmemeleri. Getirdiği zamanda kendilerine hazırlanan bölmelere telefonları kapatıp koymaları ve böylece çocuk dikkatini toplayıp kendini derse verecektir. Bu da başarıyı arttıracak diğer faktörlerden bir tanesidir. Biz bu konuyla ilgili çalıştay yaparak rapor hazırladık. Hazırlanan yönerge Vali oluruna sunularak 91 ortaokul ve 67 lisede uygulamaya başlanmıştır” dedi.

“TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ İLGİLİ ÇALIŞMALAR”

Arpacı “il genelinde toplam 155 tane tasarım beceri atölyemiz bulunmaktadır. Bunlardan 32 tanesi yazılım tasarım atölyesi, 36 adet FETEM Atölyesi, 6 adet Ahşap ve Metal Atölyesi, 5 adet Müzik Atölyesi, 4 adet Drama ve Eleştirel düşünme Atölyesi, 4 adet Görsel Sanatlar Atölyesi, 3 adet ve 65 adet Akıl ve Zeka oyunları Atölyesi. Atölyesi bulunan okullarımızda atölyelerden sorumlu koordinatör öğretmenlerimiz aylık toplantılar yaparak atölyelerin kullanımı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca ikinci dönem atölyelerimize yönelik atölyeler arası yarışmaların planlamasını da yaptık. Yıl sonunda bilim, kültür, sanat ve öğrenme şenliklerinde de atölyelerimizin sergilerini düzenleyeceğiz ”dedi.

“2023 EDİRNE VİZYON PROJELERİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı “2019-2020 eğitim döneminde uygulanmak üzere 28 tane proje belirledik. Okullarımız bu projeler arasından kendi okul türlerine ve yapılarına uygun projeleri seçerek dönem boyunca okullarında uyguladılar” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.