DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2094036-3,55%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Arsovska: Üsküplülere toplu taşıma ücretsiz olacak

Arsovska: Üsküplülere toplu taşıma ücretsiz olacak

ABONE OL
28 Eylül 2021 18:34
Arsovska: Üsküplülere toplu taşıma ücretsiz olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makedonya Ticaret Odaları Birliği Başkanı ve Üsküp Belediye başkanlığı için bağımsız aday olan Danela Arsovska, Üsküplüler için toplu taşımanın ücretsiz olacağını söyledi.

Time Balkan’da yer alan habere göre; Üsküp Belediye Başkan Adayı Danela Arsovska düzenlediği basın toplantısında, Üsküplülerin arabalarına çevre dostu bir alternatif için seçenek sunduğunu söyledi.

Toplu taşımanın ücretsiz olması ile daha az otomobil kullanılmasını öngören çözüm ile 15+1 projelerinden birini sunduğunu ifade eden Arsovska, “Bu şekilde hava kirliliği sorununu çözmeyi, başkentteki ulaşımla kaosu iyileştirmeyi ve trafik düzeni getirmeyi öngörüyorum.Birçok Avrupa ülkesinde işe yarayabilirse bizde neden olmasın?” değerlendirmesinde bulundu.

Üretken olmayan maliyetler, hızlı ve verimli ulaşım sisteminin olmaması nedeniyle Kamu Ulaşım Şirketi’nin (YSP) düşük performansına tanık olunduğunu kaydeden Arsovska, “Metrobüs çözümü Üsküp için ne iyi ne de arzu edilir bir çözüm değil ve bununla birlikte hiçbir şey çözülmüyor, sadece daha da karmaşıklaşıyor. Köprüler taşınacak, Partizanska bulvarı boyunca ağaçlar kesilecek, hantal, işlevsiz bir sistem yapılacak. Önümüzde basit çözümler varken her zaman karmaşık yolu izliyoruz. Bunu durdurmanın zamanı geldi, Üsküp vatandaşları ücretsiz toplu taşıma alacak.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.