DOLAR 32,5998 0.37%
EURO 34,8170 0.22%
ALTIN 2.496,080,48
BIST 9.451,35-0,77%
BITCOIN 21159535,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşevlerinin araçları teslim edildi

Aşevlerinin araçları teslim edildi

ABONE OL
5 Mart 2022 11:44
Aşevlerinin araçları teslim edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği’nin ‘Her İlçeye Aşevi Hizmeti’ kapsamında, ilçelere verilmek üzere aşevi araçlarının dağıtım töreni Edirne Valiliği bahçesinde gerçekleşti. 8 ilçe ve il merkezi için 9 aşevi aracının anahtar teslim törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve kaymakamlar katılım gösterdi. Edirne Valiliği’nin düzenlediği araç töreninde ilçelere verilecek olan araçlar kaymakamlar tarafından ilçeden sorumlu araç şoförlerine teslim edildi.

“EDİRNE, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İSTANBUL’DAN SONRA EN FAZLA GELİRE SAHİP OLDUĞU İL”

Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, çok köklü bir vakıf kültürümüzün olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye de İstanbul’dan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en fazla geliri sahip olduğu il Edirne. Bize düşen nedir derseniz, bize düşende Edirne olarak Türkiye’ye tekrar vakıf kültürünün imaret kültürünün canlandırılmasına vesile teşkil edecek iş ve işlemleri yapmaktır. Bunlardan bir tanesi hemen yanı başımızda bulunan şehir Gönüllüleri Vakfı’mızdır. Şu anda bütün il meclis üyelerimizde dahil olmak üzere Edirne’den pek çok sivil toplum kuruluşlarına mensup insan pek çok bürokrat pek çok iş adamı pek çok iş kadını ve yine aynı şekilde bu işe gönül verecek pek çok insan Şehir Gönüllüler Vakfı’nın üyesi oldu” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR”

Aşevi hizmeti sürecinde kaymakamların aşevi hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşların tespitini yaptığını söyleyen Vali Canalp “Bugün burada Türkiye de bir ilk gerçekleştiriyoruz. Kuracağımız 6-7 aşeviyle birlikte 8 ilçemizde ve il merkezinde aş evi hizmeti vereceğiz. Dolayısıyla da köylerde buna dahil ilçe merkezlerinin şehirlerinin dışında köylerimiz hem de beldelerimiz vereceğimiz aş evi hizmetine dahil olacaklar. Bu ilçelerimiz Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Havsa ve Edirne Merkezde 6 adet aş evi kuracağız. Meriç ilçemizdeki aş evi hizmetini Uzunköprü ilçemizden bugün teslimatı yapacağımız araç ile sağlayacağız yine Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerimizde de havsa ilçemizdeki kapasitesi arttırılmış büyütülmüş bir aş evi ile birlikte oralara da teslim yapacağımız araçlarla hizmet vereceğiz. Bu projeyi ortak bir proje olarak yürütüyoruz.  Bu projenin ortaklarından bir tanesi ana omurgası ilçelerimizdeki kaymakamlıklarımız ve kaymakamlıklarımıza bağlı olarak hizmet yürüten sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız olacak. Bunların dışında yine aynı şekilde aile sosyal hizmetler bakanlığımız ve sosyal yardımlar genel müdürlüğümüzde bizim proje ortaklar olarak da onlardan sağlamış olduğumuz kişi başı maddi günlük finansman desteği ile de bu projeyi yürütmüş olacağız. Yine Kızılay aynı şekilde, Kızılay’da da kendi aramızda kurmuş olduğumuz yine bir protokol çerçevesi içerisinde de buradaki hizmetleri de belki finansman desteği olabilir olmaya da bilir hiç önemli değil onlarla beraberde Kızılay’ın ortaklığı ile beraberde bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Kaymakamlarımız kendi ilçelerinde şu anda sosyal başvuru dayanışma vakıfları aracılığıyla aş evi hizmetinden en fazla ihtiyaç duyan vatandaşlarımız kimler ise onların tespitlerinin yaptılar, dolayısıyla da hem köylerimizde hem de ilçe merkezlerimizde bunu en fazla hak eden kişiler kimler ise şu anda yapacağımız bu hizmette bu kişilere matuf olacaktır” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Destek vermek isteyen Edirnelilere seslenen Vali Canalp, “Buradan basın aracılığıyla hem bütün Edirnelilere hem de Türkiye’de bulunan hayırsever insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer kendileri bu şekilde yardım etmek ihtiyacı hissediyorsa elinizin altında kaynağınız varsa bizim ilçe merkezlerimizdeki ve il merkezimizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf müdürlüklerimizle kaymakamlıklarımızla irtibata geçerlerse biz onların sağlayacağı her türlü parasal kaynağı vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabiliriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.