DOLAR 32,4695 0.04%
EURO 34,8205 0.1%
ALTIN 2.479,560,71
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2002283-4,51%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşı kartı veya PCR test zorunluluğu geliyor

Aşı kartı veya PCR test zorunluluğu geliyor

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:02
Aşı kartı veya PCR test zorunluluğu geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 5’i gündem içi olmak üzere toplamda 8 madde görüşüldü.

CHP’li Meclis Üyesi Engin Yağcılar’ın verdiği önerge ise tüm belediye meclisi üyeleri tarafından kabul edildi.

Bu önerge kapsamında Edirne Belediye Meclisi, Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm hizmet binaları, sosyal ve kültürel etkinlik alanları, işletme ve iştirakleri ile bunlara bağlı kuruluşların girişlerinde vatandaşlardan ve belediye çalışanlarından, işçi, öğrenci ve toplu ulaşım hat sahipleri, şoför ve yardımcı personelden aşı kartı ibrazı ya da PCR testi yaptırıp, negatif olduğunu ibraz etme zorunluluğu getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması için komisyon kurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Aşı olmadan, bu hastalığı atlatmak mümkün değil. Aşılı iseniz, Covid-19’a yakalanma riskiniz yine var ama çok daha kolay atlatıyorsunuz. Bugün maalesef hastanede yatan insanların çoğu aşı olmamış kişilerden oluşuyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları da bunu gösteriyor. Tabi ben de aşılarımı oldum. Hatta 4 aşı oldum. 2 Sinovac, yurtdışına çıkacağım için de 2 biontech aşısı oldum. Açıkçası kendimi daha da güvencede hissediyorum. Prizren’e gittim, geldim. Gönül rahatlığı ile gittim, gönül rahatlığı ile geldim. Tabi ki maske-mesafe-hijyen kurallarına dikkat ederek. Aşısız dönemdeki gibi bir kaygı, korku olmadı. Birçok hekim ve sağlıkçı ile konuştuğumuzda hepsi şunu söylüyor, aşı olduğunuzda da Covid’e yakalanırsınız ama daha kolay atlatırsınız, ciğerlerinize inmez, daha sağlıklı bir yaşamınız olur. Dünya tarihinde böyle pandemiler var. Hepsi de aşılama ile atlatılmış. Aşı olmamak insan hakları kapsamında bir tercih olabilir ama aşı olmamak, başkalarının hayatını riske sokmamak kuralını da yanında getirir. Siz aşı olmamayı tercih ediyorsanız, yaşamımızı da ona göre düzenlemeniz gerekir. Çünkü risk altındasınız. Sadece kendiniz değil, dolaştığınız yerlere de risk taşıyorsunuz” dedi.

Bütün dünya devletlerinin çeşitli tedbirler aldığını belirten Gürkan, “Geçen akşam İçişleri Bakanlığı 6 Eylül’de okulların açılacak olması nedeniyle bir genelge yayınladı. Gördüğüm kadarıyla Meclis Üyemiz Engin Yağcılar’ın talebi de benzer yönde. Buna bende katlıyorum. Hizmetleri aksatmak değil, belediye çalışanlarını ve halkı korumaktır bu. Yoksa aşı olmadın diye kimseyi hakkı olan hizmetlerden mahrum etmek, engellemek değil ama aşı olmamanın getireceği şartlara göre hizmet sunmak; doğrudan değil de online olarak ya da PCR testini yaptırarak bu sağlanabilir. Bilime ve devletin yetkililerine güvenmek gerekiyor. İnsan sağlığı söz konusu ise kimse bunun üzerinden siyaset yapamaz.  Sağlıkçıların ne kadar mücadele ettiğini gördük. Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Edirne’ye de geldi. Sağlık Bakanı başta olmak üzere bütün sağlıkçıların nasıl mücadele ettikleri gördük. Kolay değil bu iş göz göre göre virüsün size bulaşma ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildiğiniz halde başka bir canı kurtarmak için kendi canınızı, ailenizin canını riske atıyorsunuz. Kolay şeyler değil bunlar. Dışarıdan gözüktüğü gibi de değil. Edirne insanı bu konuda çok dikkatli. Aşılanmanın en yüksek olduğu iller içerisinde bazen 3, bazen da 4 oluyoruz. Ama Sağlık Bakanlığı Edirne’nin hakkını yiyor. Birinci doz aşıyı baz alıyor rakamlarda, iki dozu alsa biz daha da yukarılardayız. Çünkü biz 2. dozda da çok iyiyiz. Belediyeye ait hizmet binalarının tümünde aşı kartı yada PSR testi kuralına ben de katılıyorum” dedi.

Edirne Belediyesi, bu konuda çalışmaların yapılması için bir komisyon kurdu. Komisyonda Belediye Meclis Üyeleri, Engin Yağcılar, Baran Yazgan, Bahattin Ulusoy, Ergün Dönmez ve Halil Çavuş yer aldı.

Komisyonun yapacağı çalışmalar Ekim ayı meclisinde görüşülecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.