DOLAR 32,3258 0.23%
EURO 35,0801 -0.15%
ALTIN 2.282,000,21
BIST 9.004,492,25%
BITCOIN 22819091,47%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Aşılama tamamlanana kadar eğitime ara verilsin”

“Aşılama tamamlanana kadar eğitime ara verilsin”

ABONE OL
16 Mart 2021 11:24
“Aşılama tamamlanana kadar eğitime ara verilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, İpsala, Keşan Uzunköprü ve Edirne’de vaka artış sebebiyle bazı okulların eğitime kapatıldığına dikkat çekerek, öğretmenlerin aşı tablosu tamamlanana kadar eğitime tamamen ara verilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, yaptığı açıklamada Şubat sonuna kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılması planlanan aşı çalışmalarının Mart sonu olmasına rağmen hala yapılamamasının, okula giden öğretmen ve öğrencilerde Covid-19 endişesi yarattığı ve eğitime odaklanamadıklarını söyledi.

“EĞİTİMDEKİ AŞI PLANLAMASI YÖNETİLEMEMİŞTİR”

MEB tarafından Şubat sonu planlanan aşı çalışmasının Mart ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen bir sonuç alınamadığını savunan Zobar, “Eğitim çevrelerinden ve velilerden gelen tüm itirazlara rağmen pandemiye yönelik tüm adımlar atılmadan yüz yüze eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki aşı planlamasını da yönetememiş, eğitim çalışanlarına Şubat ayı sonunda başlatılacağı söylenen aşı süreci Mart ayının sonuna doğru gelinmesine rağmen belirsizliğini korumaktadır. Bilindiği üzere 22 Ocak’ta okullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları yüz yüze eğitime başlamış, ardından 15 Şubat’ta köy okulları, bağımsız Anaokulları ve Halk Eğitim Merkezleri, 1 Mart’ta da İlkokulların bütün sınıfları, Ortaokullarda 8.sınıflar, Liselerde de 12.sınıflar yüz yüze eğitim-öğretime başlamıştır. Ayrıca Liselerde 8 Mart’tan itibaren 9.10.11.12. sınıfların sınav süreçleri yüz yüze yapılmak üzere başlatılmıştır” dedi.

“KEŞAN, İPSALA, UZUNKÖPRÜ VE MERKEZ’DE EĞİTİM ARA VERİLDİ”

Okula giden öğretmen ve öğrencilerde Covid-19 endişesiyle eğitime odaklanamadığını aktaran Başkan Nedim Zobar “Edirne’de yüz yüze eğitimin başladığı süreçten itibaren Covid-19’a yakalanan öğretmenlerimiz olmuş̧, bu risk altında eğitim öğretime yine devam edilmiştir. Özellikle vaka sayılarının en yüksek artışı gösterdiği Mart ayının ikinci haftasında Edirne’de yatılı liselerde okuyan öğrenciler sınavlar için farklı ilçelerden gelerek okul yurtlarında kalmak zorunda kalmış ve bazı öğrencilerde Covid-19 vakası görülmüştür. Covid-19’a yakalan öğrenciler KYK yurtlarında karantinaya alınmıştır. Ayrıca 8 Mart Pazartesi günü başlayan haftada Edirne merkezde üç mahalledeki vaka artışlarının tehlikeli bir boyutta olması sebebiyle 10 okulda eğitim öğretime 10 gün ara verilmiştir. Benzer kararlar Keşan, Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde de alınmış riskli bölgelere göre okullar kapatılmıştır. Bu gelişmeler göstermektedir ki durum çok ciddidir ve yüz yüze eğitim yapmak için uygun bir ortam oluşmamıştır. Okulların acaba bu hafta yüz yüze eğitime ara verilir mi belirsizliği içinde aç-kapa sistemiyle başarılı bir eğitim verebilmesi çok zordur. Her an okulda Covid-19’a yakalanabilirim endişesi ile okula giden öğretmenler ve öğrencilerin eğitime odaklanması ve verimli bir süreç geçirmeleri şu an için mümkün değildir. Vaka sayılarının daha az olduğu günlerde yüz yüze eğitime açılmayan okullar, vaka sayılarının en üst seviyelere geldiği çok riskli günlerde yüz yüze eğitime başlanması kararı da büyük bir çelişkiyi barındırmaktadır. Ayrıca LGS ve YKS’de salgına ve uzaktan eğitimdeki aksaklıklara rağmen müfredatta azaltmaya gitmeyen MEB, milyonlarca öğrenciye büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır. Salgın dönemindeki olağanüstü şartlar göz önüne alınarak müfredat mutlaka seyrekleştirilmelidir” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA COVİD-19 TESTİ YAPILMALIDIR”

Yüz yüze eğitimde öğretmenlerin aşılama programı tamamlanana kadar eğitime ara verilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunan Başkan Zobar “Eğitim İş olarak çağrımızı yineliyoruz: Biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz de yüz yüze eğitime kavuşmayı istiyoruz ama kimsenin hayatı yanlış eğitim ve sağlık politikaları yüzünden riske atılsın da istemiyoruz. Yüz yüze eğitim kararı; aşılama sürecini bütün eğitim çalışanları için tamamladıktan ve gerekli tüm tedbirler alındıktan sonraya ertelenmelidir. Bu şartlarda yüz yüze eğitim yapmak büyük riskleri beraberinde getirecektir.  Bu sebeple yüz yüze eğitim süreci Covid-19 vakalarının azalmasıyla mümkün olabilecektir. Ayrıca okullar yüz yüze eğitime devam edecekse bütün eğitim çalışanlarına düzenli olarak Covid-19 testi yapılmalıdır. Daha önce söyledik, bir kez daha söylüyoruz: “Kaçan derslerin telafisi uzaktan eğitim süreci ile mümkündür, ancak tek bir canın bile telafisi olmayacaktır” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.