DOLAR 32,5366 0.25%
EURO 34,7818 0.1%
ALTIN 2.494,171,31
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20564863,97%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aşılama tüm hızıyla sürüyor

Aşılama tüm hızıyla sürüyor

ABONE OL
9 Eylül 2021 15:01
Aşılama tüm hızıyla sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Sağlık Müdürü Uzman Dr. İshak Yıldırım, aşı olanların rehavete kapılmaması, maske kullanıp sosyal mesafeye kurallarına uyması gerektiğini belirterek, kentte farklı noktalarda kurdukları alanlarda aşılamaya devam ettiklerini söyledi. Yıldırım ayrıca, 12 yaş ve üzerindeki çocuklara isteğe bağlı olarak aşı yapılabildiğini hatırlatarak, velilerin çocuklarına aşı randevusu e-nabız üstünden randevu alabileceklerini söyledi.

Edirne Sağlık Müdürü Uzman Dr. İshak Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası kapsamında Margi AVM’de kurulan bilgilendirme standını ziyaret etti.

“HALKIMIZ DAHA SAĞLIKLI OLSUN DİYE SAHADAYIZ”

Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası’nın 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlandığını belirterek, “Malumunuz üzere pandemi dönemindeyiz ve sürekli sahadayız. Yine bakanlığımız bu senenin temasını afet ve olağan dışı durumlarda çevre sağlığı olarak belirledi. Malumunu üzere tüm dünyada sel baskınları, yangınlar ve depremler sık sık olmakta. Bunlarında çevre sağlığı üzerine negatif yansımalarını görmekteyiz. Biz il sağlık müdürlükleri, halk sağlığı birimlerimiz olarak sürekli çevre sağlığı konusunda taramalara denetlemeler ve numuneler alarak çalışmalar yapmaktayız. Halkımızın daha sağlıklı yaşaması için gerekli bütün şartların oluşması için çalışmaktayız. Bunlar için devam ediyoruz. Corona döneminde de bunlara devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlet, halkını ve çevresini sağlığını korumaya inşallah bundan sonrada her zaman olduğu gibi devam edecek” dedi.

“VELİLER EVLATLARINA E NABIZ ÜZERİNDEN AŞI RANDEVUSU OLUŞTURABİLİYOR”

E Nabız üstünden velilerin çocuklarına aşı randevusu alabileceklerini kaydeden Yıldırım “Aşı konusuna değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Edirne’mizde üniversitemize gelen arkadaşlarımıza da kardeşlerimize de kayıt alanında aşı yapmaya başladık. Yine Edirne’mizin Yeni Sanayi Sitesi’nde ve Eski Sanayi Sitesi’nde ekiplerimiz tarafından aşı uygulamaları yapıldı. Bugün bu alanda da yine aşı uygulaması yapmaktayız. Çünkü biz şuna inanıyoruz, ne kadar çok kişiyi aşılarsak o sağlıklı, güzel, mutlu ve sosyal günleri hep beraber daha kısa sürede göreceğiz. O yüzden herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bildiğiniz üzere 12 yaş ve üzerinde isteğe bağlı olarak aşı yapılabiliyor. Veliler E Nabız üstünden isterlerse evlatlarına aşı randevusu oluşturabiliyorlar. Kimse korkmasın ve çekinmesin hepimiz aşımızı olalım ve daha sağlıklı günlerde buluşalım” dedi.

“AŞIYLA BERABER MASKE VE MESAFE DAHA ANLAMLI”

Aşı olmanın rehavete sürüklememesi, maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım “Siz aşıyı ne kadar yüksek yaparsanız vaka sayınız da oa kadar düşük oluyor. Çok şükür Edirne’de vaka sayılarında düşüş yaşıyoruz. Ama şu anlama gelmemeli, biz aşımızı da olsak, vaka sayıları da düşse yine kapalı alanlarda sosyal mesafemize muhakkak dikkat etmemiz lazım. Maskemizi muhakkak kullanmamız lazım. Aşı olduk diye maske ve mesafeyi bırakmamamız lazım. Aşıyla beraber maske ve mesafe çok daha anlamlı. Biz aşıda biraz daha hızlı gidiyoruz. Bir süre daha böyle gideriz. Halkımız yaptığımız organizasyonlara değer veriyor, gelip aşılarını yapıyorlar. Halkımıza ve gece gündüz çalışan personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.