DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BIST 8.983,802,01%
BITCOIN 22834881,06%
Edirne
18°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ateş, “Sadece kapanma yetmez”

Ateş, “Sadece kapanma yetmez”

ABONE OL
23 Kasım 2021 21:59
Ateş, “Sadece kapanma yetmez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sol Parti Edirne İl Başkanı Zülküf Ateş, “Halka; Esnafa, işçiye, üreticiye, işsize, yoksula kaynak aktarmadan, aşılama hızlandırılmadan sadece Kapanma Yetmez!” dedi.

Sol Parti Edirne İl Başkanı Zülküf Ateş, hükümetin aldığı 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek “Tam Kapanma” kararı ile yoksulları bu kez açlığın öldüreceğini savunarak, “İşçilerin üretime devam edeceği, toplu taşıma araçlarının çalışacağı, bırakın işyerlerinde test yapmayı çalışma saatlerinin bile düzenlenmediği, marketlerin açık olduğu koşullarda sözüm ona “tam kapanmaya” gidiyoruz” dedi.

Salgının başladığından bu yana; başta devlet ve üniversite hastanelerine ek kaynak tahsis edilmesini, hızla araç gereç ihtiyaçlarının giderilmesini, yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin arttırılmasını, kadro bekleyen sağlık emekçilerinin hızla atamasının yapılmasını ve özel hastanelerinin kamulaştırılmasını savunduklarını belirten Ateş, “Özel hastanelerin aylardır yurttaşlardan fahiş paralar talep ettiğini iddia ettik. Nihayet Cumhurbaşkanı son açıklamasında özel hastanelerin yoğun bakım ve aşı hizmetlerinde halkı soyduğunu itiraf etti” dedi.

Ateş, Sol Parti olarak; salgınla sahici mücadele için hükümeti acilen şu önlemleri almaya davet ettiğini belirterek, “Esnafa, işçiye, tarım üreticisine, yoksul halka bütçeden yeterli kaynak aktarılmalıdır. İşçiler ücretli izne çıkarılmalıdır. Elektrik, su, gaz ve iletişim hizmetleri ücretsiz sağlanmalıdır. İhtiyaç duyanlara ücretsiz gıda ve hijyen malzemesi temin edilmelidir. Yaygın ve ücretsiz test, hızlı aşılama yapılmalı, sistematik filyasyon ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlayarak en az 14 gün sahici bir tam kapanmaya gidilmelidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.