DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074200-1,99%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atık su arıtma denetiminden yine yüz akıyla çıktı

Atık su arıtma denetiminden yine yüz akıyla çıktı

ABONE OL
13 Eylül 2022 16:02
Atık su arıtma denetiminden yine yüz akıyla çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Süleyman Sabri Öznal İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde, Edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkili personeli tarafından birleşik denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetlemeler sonrası arıtma sonrası çıkış suyu kriterlerinin ilgili yönetmelik parametrelerini sağladığı tespit edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erhan Başaran, Keşan Belediyesi’nin kaynakların kıymetini bilen bir anlayışla vatandaşlarına hizmet ürettiğini bildirdi ve yapılan denetim hakkında bilgi verdi.

Keşan Belediyesi tarafından işletilen tesiste, gelişen teknoloji ve çevreci yatırımlarla atık sudan sulama suyu elde ettiklerini bu sayede doğal sulama suyundan tasarruf sağladıklarını belirten Başaran, “Yaşam kaynağımız suyumuzun kıymetini sadece suyumuz azaldığında ya da kesildiğinde değil her zaman biliyoruz. Atık su arıtma tesislerimizde bilimsel yöntemlerle arıtılan suların yeşil alan, park, bahçe hatta tarlalarda sulama suyu olarak kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Erhan Başaran, şunları söyledi: “Arıtılan suyumuz pırıl pırıl. Tahlillerimiz tertemiz. Atık su arıtma tesisimizde arıtılan suyu park ve bahçe ile tarımsal sulamada kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevreyi korumanın önemini ve suyun değerini çok iyi biliyoruz. Bu denetimle Keşan Belediyesi’nin çevremizi korumaya ilişkin verdiğimiz çaba bir kez daha tescillenmiş oldu. Süleyman Sabri Öznal Atık Su Arıtma Tesisimizde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen birleşik denetimde arıtma sonrası çıkış suyu kriterlerinin yönetmelik parametrelerini sağladığı tespit edildi.”

Başaran, daha temiz ve sağlıklı bir Keşan için çalışmalarını titizlikle sürdüreceklerinin altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.