DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2062453-0,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Attay, “Asgari ücretten vergi alınmamalı”

Attay, “Asgari ücretten vergi alınmamalı”

ABONE OL
15 Kasım 2021 10:13
Attay, “Asgari ücretten vergi alınmamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret tartışmalarının alevlendiği şu günlerde İYİ Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Necamettin Attay, asgari ücrette verginin alınmaması ile hem işverenin hem çalışanın lehine bir sonuç olacağını söyledi.

Attay, çalışanlara vergi düzenlemesi yapılmadan çok yüksek bir asgari ücret verilmesinin işvereni zor duruma sokacağı gibi hem çalışanın işsiz kalması hem işverenin küçülmeye gitmesine neden olacağını aktardı.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN”

Türkiye’nin kara kışa girdiğini söyleyerek asgari ücrette verilecek rakamın, işsizlik ve yoksulluk rakamları göz önüne alınarak yapılması gerektiğini savunan İYİ Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Necamettin Attay, “Asgari ücret 3 bin 500 lira olsa da, bugünkü zamlarla bunun bir değeri kalmayacağı ortadadır. Ama bunun çaresini devlet bulmalı. Çünkü en azından asgari ücretten vergi indirilerek, daha makul seviyeye çekilir. Asgari ücrette bir kişinin maliyetini hesapladığımızda özel sektörde 4 bin 300 lira civarında. Ama bunun gelecek olan zamla tahminen söylüyorum 5 bin lira civarında olduğunu düşünürsek bu bir maliyet. Asgari ücret arttırmayı düşünürken birçok insanın işsiz kalmasını da hesaplayalım. Çünkü bu maliyeti kişiye yüklersek arttırmak çözüm olmayacağı bir gerçek. Bugün her çalışan kesim isyandadır. Sadece asgari ücretli değil. Resmi TÜİK verilerine göre bile yapılan istatistiklerde yoksulluk sınırının 9 bin küsur liralarda olduğu bir dönemde bunun hesaplamalarının iyi yapılmalı. Açlık sınırının 3 bin lirayı geçtiği bir dönemde de bu hesaplamalar yapılmalı. Türkiye gerçekten bir kara kışa girmekte. Asgari ücrette eğer hesaplamalarımızı iyi yapamazsak çok yüksek ücret verelim derken birçok insanımızın işsiz kalmasını sağlamış olmayalım. Çünkü bugün artık girdiler, vergiler arttığında kişiler çareyi küçülmede arayacaktır. Bu zamlarda hükümet öyle bir politika izlemeli ki vatandaşa en az seviyede yansıtılabilirse rahat etmiş olabiliriz. Hükümet birçok söz veriyor. Örneğin erken yaşa takılanları 2022’ye, 3600 çözümü 2022’ye diye söylüyor. Bunların bu yıllarda verileceği söyleniyor. Bu arada asgari ücretteki verginin de düzenlenerek İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in de söylediği gibi asgari ücrette verginin alınmaması, bu sayede bunun hem vatandaşa hem işverene yansımasını sağlayarak istihdamı arttırma çaresinde bulunmuş oluruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.