DOLAR 32,5799 0.02%
EURO 34,9322 0.04%
ALTIN 2.429,21-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21607780,04%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayakkabı sektörü yaz sezonundan umutlu

Ayakkabı sektörü yaz sezonundan umutlu

ABONE OL
26 Nisan 2021 10:55
Ayakkabı sektörü yaz sezonundan umutlu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış sezonunu geriye bıraktığımız şu günlerde havaların ısınması ve yaz sezonu için 40 yıldır ayakkabı sektöründe olan Ahmet Tatlıses sektörü değerlendirerek vatandaşlara da doğru ayakkabı kullanılması için önerilerde bulundu.

Bot, çizme gibi ağır ayakkabıların rafa kaldırılıp daha hafif ayakkabıları tercih edilecek yaz mevsimi için ayağın tam numarasına göre ayakkabı ve tabanlık kullanılması önerildi. Pandemide yaşanılan ekonomik süreci de değerlendiren Alipaşa Çarşısı esnaflarından 40 yıldır ayakkabı sektöründe olan Ahmet Tatlıses “Bu seneki satışlar geçmiş yıllara göre çok kötüydü, oldukça kötüydü. İnşallah vatandaşlarımızın, müşterilerimizin güneşi görmesi ile beraber sezonun açılacağı ümidini taşıyorum. Yaz sezonunda vatandaşlarımız ayakkabıyı bildiği yerden alması daha faydalı olur. Yaz ayakkabılarında tam numarasına göre almalı ve tabanlığa önem vermeliler” şeklinde ifade etti.

 “PANDEMİ SÜRECİNDE BİZİM SEKTÖR GİBİ DİĞER SEKTÖRLERDE BÜYÜK DURGUNLUK VAR”

Bu kış sezonunun da pandemiyle beraber iyi geçmediğini vatandaşların hastalık korkusu ile dışarı çıkmaması esnafları kötü yönde etkilediğini söyleyen 40 yıldır ayakkabı sektöründe hizmet veren Ahmet Tatlıses, “Rabbim bu içinde bulunduğumuz koronavirüsü, bütün dünyamızdan mübarek Ramazanı Şerif hürmetine tez zamanda defi bela etsin. Bütün insanlık sağlıklı sıhhatli iyi günler geçirsin inşallah. Kışlar artık eski kış ayları gibi olmaması sebebi ile gerekse bu kış ve geçen sene olan kış pandemi ile birlikte ayakkabı sektöründe ve diğer sektörlerde büyük bir durgunluk var. Yeni bir yaz sezonu dönemine geçiyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın, müşterilerimizin güneşi görmesi ile beraber sezonun açılacağı ümidini taşıyorum. Bu seneki satışlar geçmiş yıllara göre çok kötüydü, oldukça kötüydü. Vatandaşlarımız genelde hastalık korkusu, sosyal mesafe ve dışarı çıkmama noktasında ki hassasiyetinden dolayı müşterilerin çarşılarımıza, dükkanlarımıza gelme noktasında bayağı noksanlık var. Havaların da iyi gitmesi etken. Ama özellikle de pandemide insanların dışarı çıkmaması çok etkiledi. İnşallah bundan sonra düzelir. Benim gözlemlediğim hizmet sektörü, kahveciler, lokantacılar esnaf kombinesinde en çok sıkıntıyı çeken kesim. Gerçekten bir esnaf olarak çok sıkıntıda olduğumuz halde onlarında sıkıntısının bizimkinden bir tık üstte olduğunun kanaatindeyim. Sektörel olarak da yaza geçerken özellikle ayakkabı tabanlarında plastik kimyasında müthiş şekilde bir aydır olan tırmanışlar bu ayakkabının tabanını da, fiyatları da etkiledi. Bu da müşteriye yansıyacak. Yaşadığımız süreç bütün sektörü zincirleme takip ediyor. Herkes bunun sıkıntısı içerisinde maalesef” dedi.

 “VATANDAŞ AYAKKABIYI BİLDİĞİ YERDEN ALMALI VE TABANLIĞI DEĞERLENDİRSİNLER”

Havaların ısınması ile yazlık ayakkabılarda tam ayak numarasına göre ayakkabı giyilmesini ve tabanlık kullanımının da önemli olduğunu söyleyen Tatlıses “Kıştan yaza geçmek zordur çünkü ağır ayakkabıdan hafif ayakkabıya geçiyorsunuz. Müşterilerimizin de daha hafif ayakkabıları tercih ettiği kanaatindeyim. Vatandaşlarımız ayakkabıyı bildiği yerden alması daha faydalı olur. Çünkü herhangi bir sıkıntı duyduğu zaman muhatabı belli oluyor. Onun için muhatabının belli olduğu yerden ayakkabısını alması hem kendisi hem maddiyatı için sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ayakkabılar sıktığı takdirde tabanlığı değerlendirsinler. Tabanlık önemli. Ayağı yükseltir ve ayağı rahatsız etmez. Özellikle yazlık ayakkabıların numarasına göre. Kışlıkta bir numara büyük olması sıkıntı olmaz ama yazın normal ayak kaç numara ise bayanlar 37 ise 37, erkek 42 ise 42 onu tercih etmesi daha mantıklı. Benim tecrübelerim de bunu söylüyor. Bu görüşlerimi kamuoyu ile paylaşmama fırsat verdiği için şahsınıza ve Sonhaber Gazetesi’ne teşekkür ederim” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.