DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydoğdu, en iyi bilim insanları arasında

Aydoğdu, en iyi bilim insanları arasında

ABONE OL
7 Nisan 2023 14:01
Aydoğdu, en iyi bilim insanları arasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Research.Com tarafından yayımlanan En İyi Bilim İnsanları Sıralamasında, Makine ve Havacılık-Uzay Mühendisliği alanında Türkiye’de 9. oldu.

Research.com tarafından bu yıl sekizinci kez yayımlanan en iyi bilim insanları sıralamasında, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Makine ve Havacılık-Uzay Mühendisliği alanında dünyada 1708. olurken ülkemizde 9. sırada yer aldı. Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun başarısı neticesinde Trakya Üniversitesi, söz konusu alanda Türkiye sıralamasında 10., dünya genelinde 517. sıraya yerleşti.

H-indeksi, yayın ve atıf sayıları baz alınarak ve Google Scholar ile Microsoft Academic verileri kullanılarak hazırlanan en iyi bilim insanları sıralamasında alınan ödüller ve akademik yayın üretkenliği de çalışmanın belirleyici kriterleri olarak kullanıldı.

Sıralamada dünya genelinde yaklaşık 170 bin bilim insanı değerlendirilirken Makine ve Havacılık-Uzay Mühendisliği alanında Türkiye’den 14 bilim insanı değerlendirmeye alınırken ulusal bazda 9. sırada yer alan Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dünya genelinde 1708. olma başarısı gösterdi.

AYDOĞDU: “TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN İSMİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Research.com tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Makine ve Uzay Mühendisliği alanında büyük bir başarı gösteren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu “Tüm dünya çapında on binlerce araştırmanın yayın, atıf, ödül gibi birçok kriterle değerlendirildiği listede yer almaktan, ülkemi ve Üniversitemi tüm dünyada başarı ile temsil etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu başarıları sürdürmek ve geliştirmek adına çalışmalarıma devam edeceğim.” dedi.

REKTÖR TABAKOĞLU: “METİN HOCAMIN BAŞARISININ GENÇ ARAŞTIRMACILARA ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDERİM”

Trakya Üniversitesinin bir üyesinin böylesine prestijli bir listede yer almasından ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Ürettiği bilim ve değerlerle dünya çapında bir etki alanına sahip olan Üniversitemizi daha ileriye taşımak ve bilinirliğini artırmak adına Metin Hocamın bu başarısını oldukça önemsiyorum. Hocamızın sistemli ve uzun soluklu çalışmalarının meyvesi olan bu başarının genç araştırmacılarımıza örnek olmasını, Üniversitemizi ve ülkemizi ileriye taşıyacak çalışmalara öncü olmasını temenni ederim.” diyerek Prof. Dr. Metin Aydoğdu’yu başarısından ötürü tebrik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.