DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20909011,07%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Jelyazkov: Hükümet istikrarlı

Bakan Jelyazkov: Hükümet istikrarlı

ABONE OL
3 Ağustos 2020 16:54
Bakan Jelyazkov: Hükümet istikrarlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da NOVA TV’de yayınlanan “NOVA’da Pazar Günü” programına konuk olan Ulaştırma Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Rosen Jelyazkov, teknokrat hükümeti kurulması durumunda elektronik oy kullanma makinesi ile oy kullanmanın kesinlikle imkansız olacağını söyledi. Jelyazkov, “Protestoların seçmenlerin seçimlere katılımını artırıp arttıramayacağını bilmiyorum, ancak GERB, BSP, HÖH, Birleşik Vatanseverler İttifakı gibi geleneksel partilerin gücünü kesinlikle artıracak. Yeni kurulan partilerin bunu yapmaya vakti olmayacak” diye kaydetti.

Bakan, “Hükümet, şu anda istikrarlı olan Parlamento çoğunluğu ne kadar istikrarlı ise o kadar istikrarlı” dedi.
Jelyazkov, hükümetin görev süresini tamamlayıp yedi ay sonra genel seçimlerin yapılması halinde elektronik oy kullanma makinesi ile oy kullanılacağını söyledi. Bakanın ifadesine göre, teknokrat hükümeti kurulursa bu mümkün olmayacak. Jelyazkov, “Seçim Kanununa göre gelecek seçimlerde elektronik oy kullanma makinesi ile oy kullanılmalı” diye izah etti.  Protestocular ve emniyet güçleri arasında gece boyunca gerginlik yaşandı.

Bakan, olayla ilgili şöyle bir yorumda bulundu: “Hükümet döneminin sonunda memnuniyetsizlik duyulması doğal bir şey. Her bir hükümete karşı hoşnutsuzluk birikir. Protestocuların büyük bir bölümü, hayatının büyük bir bölümünü üçüncü Boyko Borisov hükümeti döneminde yaşayan kişiler, bunlar Berlin, Lahey, Londra, Paris gibi şehirlerde, yurtdışında eğitim görme şansına sahip olan kişiler. Bulgaristan’da da aynı düzen içinde yaşamak istiyorlar. 30 yıl önce en fakir ülke olarak komünist bloktan ayrılan bir ülke için bu imkansız bir şey. Adil talepler var, kaos yaratmayı amaçlayan talepler var ve kimi yönelik olduğu belli olmayan talepler de var. Her biri dikkate alınmayı hak ediyor”.

Kaynak:(kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.