DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,8074 0.2%
ALTIN 2.497,590,55
BIST 9.472,91-0,54%
BITCOIN 21146224,75%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Koca’ya vaka artışını sordu

Bakan Koca’ya vaka artışını sordu

ABONE OL
11 Mart 2021 15:36
Bakan Koca’ya vaka artışını sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ‘çok yüksek riskli iller’ arasında bulunan Edirne’deki koronavirüs vaka artışını ve sınır kapılarında yapılan PCR test sonucu verilerinin, sınır kapısına bağlı şehirlere mi? yansıtılıp yansıtılmadığını sordu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Çakırlar, soru önergesinde “1 Mart tarihinde yapılan kabine toplantısı sonrası, normalleşmenin kademeli olarak başlatılacağı belirtilmiştir. Bakanlığınızca bir risk haritası yayınlanmış ve illerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrılmıştır. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlenmiştir” dedi.

BAKAN KOCA’YA SORULAR

İYİ Parti Edirne Milletvekili Çakırlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti;

Çok yüksek riskli grupta yer alan Edirne ili, bakanlığınızın verilerine göre vaka sayılarında son 3 hafta içerisinde olağanüstü artış göstermiştir, bunun sebebi nedir?

Çok yüksek riskli kategoride yer alan şehirlerde ikamet eden vatandaşlarımıza seyahat kısıtlaması getirilmesi düşünülmekte midir?

Sınır kapılarında yapılan PCR test sonuç verileri, sınır kapısına bağlı şehirlere mi yansıtılmaktadır?

Şehirlerimizde yapılan risk değerlendirme kriterleri her bir şehri 100 bin nüfusa karşı gelen pozitif vakaya göre oranlanması yerine vaka sayılarının şehirlerde yapılan test sayısına oranlanması seçeneği neden seçilmemiştir?

Bakanlığınız birden fazla aşı üreticisi firmalarla sözleşme yaptığını beyan etmiştir. 4 Mart 2021 tarihine kadar ülkemize toplam kaç aşı gelmiştir ve aşı isimleri nelerdir?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.