DOLAR 32,4873 0.22%
EURO 34,5887 0.25%
ALTIN 2.479,47-0,14
BIST 9.564,77-1,19%
BITCOIN 2050876-4,35%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kurum’a otopark sorusu

Bakan Kurum’a otopark sorusu

ABONE OL
10 Şubat 2020 10:06
Bakan Kurum’a otopark sorusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Edirne’de kanayan yaralardan biri olan otopark sorununu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Edirne Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Çakırlar soru önergesinde Edirne merkez ilçe nüfusuna kayıtlı yaklaşık 190 bin kişi bulunduğunu hatırlatarak, “Merkez ilçede yaşayan vatandaşlarımızın en büyük problemlerinden biri merkez ilçedeki araç otoparklarının yetersizliğidir. Özellikle hem Yunanistan’a hem de Bulgaristan’a sınır kent olan Edime ilimiz adeta turist alınma uğramakta, otobüslerle ve araçlarıyla şehrimize gelen turistler yetersiz otopark sonucunda araçlarını hatalı park etmekle beraber trafiğe neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde son zamanlarda Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarından şehrimize giriş yapan turistler park edecek yer bulamamalarından dolayı şehrimizi terk etmektedir. Otoparkın olmayışı zincirleme problemlere neden olmakta, Edirneli esnafımızda durumdan etkilenmektedir” dedi

Şehrin en büyük problemlerinden biri olan otopark eksikliği sonucunda, mahallelerde araçlarını park etme problemi yaşayan vatandaşlar arasında huzursuzluk çıktığını belirten Milletvekili Çakırlar, “Dar sokakta mahallelerde park edilen araçlar acil müdahale gerektiren ambulans, itfaiye gibi araçların olay yerine ulaşamaması gibi sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Otopark eksikliği yayalar ve engelli vatandaşlarımız içinde bir problem haline gelmiştir. Araçlarını çekebilecek yer bulamayan araç sahipleri kaldırımları işgal etmekte yayalar ve engelli vatandaşlarımızın güvenli olarak yürümelerinin önüne geçilmektedir” dedi.

BAKAN KURUM’A SORULAR

İYİ Parti Edirne Milletvekili Çakırlar, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti;

1-Merkez ilçede bulunan otopark sayısı kaçtır? Mevcut olan otoparklardan kaç araç yararlanabilmektedir?

2-Merkez ilçeye bağlı her mahallede otopark var mıdır? Yoksa yapılacak mıdır?

3-Yıllardan beri yapılması düşünülen ve Edirneliler tarafından merakla beklenen katlı otopark yapılacak mıdır?

4-Mahallelerde kaldırımları işgal eden araçlar nedeniyle sıkıntı yaşayan yayalar ve engelli vatandaşlar için bir çözümünüz var mı?

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.