DOLAR 32,5799 0.02%
EURO 34,9322 0.04%
ALTIN 2.429,21-0,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21607780,04%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bakanlık Uzunköprü Stadı’nı unuttu mu?”

“Bakanlık Uzunköprü Stadı’nı unuttu mu?”

ABONE OL
9 Kasım 2022 13:38
“Bakanlık Uzunköprü Stadı’nı unuttu mu?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yıkılan ancak yenisinin yapımına bir türlü başlanmayan Uzunköprü’deki Ergene Kapalı Spor Salonu ve Ergene Şehir Stadı’nı sordu.

Konuyla ilgili Bakanın cevaplaması için soru önergesi veren Doç. Dr. Gaytancıoğlu önergesinde “ Stat ve Spor Salonu’nun 2020 yılında yıkıldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Bu nedenle Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Uzunköprüspor maçlarını sahasında oynayamıyor. Uzunköprüspora gönül vermiş taraftarlarımıza her maç ek olarak deplasman masrafı çıkmaktadır. Böylelikle hem takımımız hem taraftarlarımız ek ekonomik yüklerini üstlenmektedir.

Uzunköprülüler iki yıldır iki kez ihaleye çıkan bir türlü ihalesi yapılamayan şehir stadının ve spor salonunun 3’üncü ihalesinin ne zaman yapılacağını ve hizmete açılacağını bilmek istiyor.”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

1.Neden yeni stat ve spor salonunun ihalesi 2 kez yapılamamış ve 3’üncü ihaleye çıkılamamıştır?

2.Bakanlığınız yeni stat ve spor salonunun ne zaman ihalesini yapıp ne zaman hizmete açmayı planlamaktadır?

3.Stat ve spor salonu yıkılırken neden yenilerinin yapımı için gerekli planlamalar yapılmamıştır?

4.Uzunköprüspor’a ve ilçede mücadele eden diğer amatör kulüplerimize iç saha maçlarını da başka yerlerde oynamak zorunda kaldıkları için ekonomik destek olmakta mısınız?  Ya da olmayı düşünür musunuz?

5.Yıkılmış olan Ergene Stadı için 2022 yılında Bakanlığınız tarafından 2 milyon ek ödenek gönderildiği haberleri basın organlarına yansımıştı. Bu para hangi işlerin yapımında kullanıldı?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.