DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,821,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22898213,11%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallar bu projeye hazır

Bakkallar bu projeye hazır

ABONE OL
24 Ekim 2022 11:45
Bakkallar bu projeye hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım Kredi Kooperatifleri, uygun fiyatlı ürünlerini yapacakları anlaşmayla mahalle bakkallarıyla tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor.  Üç harfli marketlerle olan rekabette önemli bir adım olduğunu belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Piyasaya bir denge gelmesi isteniyorsa bakkalların burada Tarım Kredi Kooperatiflerince desteklenmesi çok uygun olur. Biz de buna hazırız. Edirne’de de uygulanmasını istiyoruz” dedi.

“BU PROJE ÜÇ HARFLİ MARKETLERLE MÜCADELE ÖNEMLİ BİR ADIM”

Bu projeyi desteklediklerini ve Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerini satmak için hazır olduklarını belirten Başkan Süleyman Yaşagör “Halka daha uygun fiyatla mal sattığını iddia eden Tarım Kredi Kooperatifleri   satmış oldukları ürünleri bakkallara da temin ederek bu desteği verirse bakkallar da halka bu anlamda aynı şartlarda ürünü satabilir. Bunu hem önceki söyleşilerimizde hem genel başkanımız Bendevi Palandöken gündeme getirmişti zaten. Bizler bu konuda bu çalışmaların uygun olduğunu hakikaten piyasaya bir denge gelmesi isteniyorsa bakkalların burada Tarım Kredi Kooperatiflerince desteklenmesi çok uygun olur. Biz de buna hazırız zaten. Çünkü her köşe başında olan bakkallarımız tabi ki zor günler geçiriyoruz ama bu konuda işte Tarım Kredi Kooperatifleri bu anlayışta mal temininde bakkallarımıza destek verdiği sürece biz  halkımıza daha iyi ulaşma konusunu daha iyi şartlarda mal satma konusunda da  pazarı büyütmüş oluruz.  Bu arada üç harflerle rekabet etme anlayışı güden yetkililere de destek olmuş oluruz. Halkımız bundan istifade eder. Biz de memnun oluruz. Bakkallar olarak biz buna hazırız diyoruz. Bu konuda genel başkanımız daha önceki açıklamalarında zaten bu çalışmayı yürütüyordu. Biz Genel Başkanımızdan tekrar bu konuyu gündeme getirip Edirne’yi de katmayı düşünüyoruz. Genelde biz bu konuya hazırız.  Edirne’yi de istiyoruz” dedi.

“HALK EKMEK BAKKALLARDA SATILMALI”

Halk ekmeğin bakkallarda da satılması gerektiğini kaydeden Yaşagör, “Edirne’de son günlerde biliyorsunuz işte belediye bir şekilde fırınlarla anlaşma yapıp halk ekmek adı altında daha ihtiyaç sahibi olan vatandaş destek verme anlamında Halk Ekmek adı altında satış noktaları oluşturdu. Bizler bakkallar olarak bu destekten, aynı şartlarda, fırınlardan belediyemiz tarafından veya yetkililer tarafından da aynı şartlarda, aynı fiyatlarla ekmek temin edilirse, bizler de aynı fiyatlara satarız. Daha fazla ihtiyaç sahibi insanlarımız bundan istifade eder. Çünkü biliyorsunuz her köşe başında olan bakkallarımızın halka daha fazla ulaşacağı aşikar. Dolayısıyla yetkililer bu konuda bir çalışma bakkalları da buna katmalarını bekliyoruz. Eğer halkın menfaati. Düşünülüyorsa biz de buna hazırız. Tarım Kredi Kooperatifi için bir şey unuttum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.