DOLAR 32,5574 0.04%
EURO 35,0271 0.43%
ALTIN 2.421,78-0,04
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096072-3,58%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Balaban’a yarışma öfkesi

Balaban’a yarışma öfkesi

ABONE OL
22 Mart 2021 14:20
Balaban’a yarışma öfkesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde iki kez rakiplerini yenerek, bir kez şampiyonun dopingli çıkması üzerine başpehlivan olan İsmail Balaban’ın katıldığı özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında reyting uğruna yaşananlar camiayı ayaklandırdı.

Kırkpınar Güreşleri’nde uzun yıllar başpehlivanlık mücadelesi veren Abdullah Ersoy, sosyal medya hesabından yarışma programında yaşananlara yönelik sert bir açıklama yaptı. Başpehlivan Ersoy, yarışmacılar arasında yaşananlar, program yapımcısının tavır ve davranışlarına İsmail Balaban’ın seyirci kalması ile camiaya zarar verdiğini yazarak, “Yağlı güreşimizi ve Başpehlivanımız İsmail Balaban’ ı mızı rezil bir program olan Türk geleneklerine ters düşen içinde yalan, iftira, sahtekarlık olan, yarışmacılara köle muamelesi yapan densize haddini bildirmek lazım.” şeklinde sert ifadeler kullandı.

REYTİNG UĞRUNA

Yarışma programını düzenleyen Acun Ilıcalı’ya yönelik, ‘Hani güreşi seviyordu? Hani güreşçiyi seviyordu?  Reyting uğruna istediği bölümleri yayınlıyor’ eleştirileri getiren Başpehlivan Abdullah Ersoy, “Canımızı acıtıyor. Efendi bir başpehlivanımız gaflete düşüp bu daveti kabul etmiş olabilir. Ben şahsen baştan karşı çıkmıştım. Destekleyenler de oldu. Ama şu anda gidişat iyi değil. Şu anda top yekûn birlik olup bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.
FEDERASYON HAREKETE GEÇSİN

Kırkpınar Başpehlivanlarından Abdullah Ersoy, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu görüşlerini açıkladı:

“Kanal sahibine haddini bildirmeliyiz. Bizim yağlı güreşimizin de, Kırkpınar’ımızın da reklama ihtiyacı yoktur. Pirimiz üstadımız Hazreti Hamza’dır. Buradan yağlı güreşin ne yazık ki, himayesinde olan Güreş Federasyonu’na sesleniyorum. Sen ne iş yaparsın. İftiharımız pehlivanımız rencide ediliyor. Yağlı güreşimiz rencide ediliyor sen nerdesin? Sen bu işe niye izin verdin. Niye tepki göstermiyorsun. Güreşe ve güreşçimize böyle mi sahip çıkıyorsun? Son olarak şunu yazayım bu lafta yarışma programında işler daha kötüye gitmeden önlem alınmalı.”

AĞA SELİM’DEN DESTEK SÖZÜ

Başpehlivan Abdullah Ersoy’un paylaşımının altına birçok güreş sever tepkilerini dile getirdi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise, “Aynen katılıyorum programı bıraksın gelsin ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim Kırkpınar ağası olarak kendini orada küçük düşürmesin yapılan saygısızlıklara boyun eğmesin o Türkiye’nin başpehlivanı sahtekarlarla yarışamaz” yorumu yaptı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.