DOLAR 32,6371 0.44%
EURO 35,0973 0.27%
ALTIN 2.511,471,11
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20369231,45%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Borisov, Balkan Akım projesini yerinde inceledi

Başbakan Borisov, Balkan Akım projesini yerinde inceledi

ABONE OL
18 Nisan 2020 00:54
Başbakan Borisov, Balkan Akım projesini yerinde inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgartransgaz Şirketi tarafından gerçekleştirilen Bulgaristan-Türkiye sınırından Bulgaristan-Sırbistan sınırına uzanan doğalgaz iletim altyapısını genişletme projesinde kaydedilen ilerlemeyi yerinde gözlemledi. Başbakan, ”Karantinaya rağmen çalışmalar tam hız devam ediyor. Büyük çabalar sarf ediliyor. Ülkeye yaklaşık 300 km boru teslim edildi ve her gün tren ve kamyonlarla boru getirilmeye devam ediyor, kompresör istasyonlarının inşaatı çok iyi gidiyor” diye kaydetti.

Borisov,47.1 km uzunluğundaki Selanovtsi Blok Vana İstasyonu -Vılçe Drım Blok Vana İstasyonu Kavşağı arasındaki bölümü ziyaret etti. Bu bölüm için gerekli tüm 3942 boru şantiyelere teslim edildi ve kaynaklandı. Başbakan, devletin güzergâhta arazileri bulunan çiftçilere tarımsal faaliyetler gerçekleştiremedikleri için yaklaşık 1 milyon leva tazminat ödediğini ve mevsimin sonuna kadar onların banka hesaplarına toplam yaklaşık 5 milyon leva aktarılacağını vurguladı.

Başbakan, güzergah boyunca yapılan inşaat faaliyetleri sırasında 45’ten fazla arkeolojik kalıntılar keşfedildiğine dikkat çekti. Borisov, ”Çok dürüst çalışan arkeologlara teşekkürler” dedi.

Ülkede koronavirüsün yayılmasına karşı anti-salgın önlemlerle ilgili olarak Başbakan Borisov, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi raporuna göre, Bulgaristan’da koronavirüs insidansı oranının düşük olduğunu hatırlattı. Vatandaşların büyük bir kısmının yalnızca insanların sağlığını ve hayatının korunması hedeflenen önlemlere uyduğuna dikkat çeken Başbakan, Paskalye Pazarı arifesinde ”Bu önlemler sayesinde en az hasta insanımız var. Amacımız hayatta kalmamız. Diğer zararları telafi edeceğiz. Çok çaba sarf ediyoruz. Şimdiye kadar kesinlikle doğru yolda olduğumuz anlaşıldı. Kendinizi koruyun! Kesinlikle sosyal mesafe korunmalı. Dünya koronavirüse karşı bağışıklığın olmadığını kanıtladı. Zor bir Paskalya Pazarı olacak, dünyada sadece biz kiliseleri kapatmadık. Bunda iyi bir işaret olmasını dilerim. Herkesi evde kalmaya çağırıyorum” dedi.

Başbakan, ülkemizin yeterli PCR test kitine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Borisov, “Eğer her bir ülke toplu testler yaparsa, 7 milyardan fazla test kitine ihtiyaç duyulacak – buna hangi ekonomi dayanabilir” diye retorik soru yöneltti.

Gaz iletim altyapısının genişletilmesine ilişkin Balkan Akım projesi, Bulgaristan hükümetinin ve Burgartransgaz Şirketi’nin önceliğidir. Bu projenin amacı, çeşitli kaynaklardan doğal gaz arz güvenliğini artırmak, doğal gaz piyasasında rekabeti ve şeffaflığı arttırmak ve bunun doğal gaz tüketicileri üzerinde olumlu bir etki yaratmasıdır. Güzergah boyunca kurulan şantiyelere toplam 22 079 adet boru veya 264,95 km’lik bölümün inşaatına yetecek miktarda boru teslim edildi. Ayrıca Burgaz Limanına günlük olarak şantiyelere taşınan 6 470 boru veya 78,98 km’lik bölümün inşaatına yetecek miktarda boru teslim edildi. Şimdiye kadar 12,4 km boru döşendi.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.