DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Borisov ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü

Başbakan Borisov ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü

ABONE OL
26 Nisan 2020 14:58
Başbakan Borisov ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de tedavi gören Bulgaristan vatandaşlarının tedavilerine devam etme olasılığını görüştüler.

Türkiye’de tedavi gören ve COVID 19 salgını nedeniyle tedavisi durdurulan Bulgaristan vatandaşları bunu sürdürebilecek.

Konu ile ilgili koordinasyon iki ülkenin Dışişleri ve Sağlık Bakanları tarafından yürütülecek. Bunun için Başbakan Boyko Borisov ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlaştı. İkisi, Bulgaristan Başbakanının girişimi ile telefonda görüştü.

Görüşme çerçevesinde Başbakan Borisov, İstanbul’da prosedürlere gitmek zorunda kalan Bulgaristan vatandaşlarının ihtiyaçlarını dile getirdi. Borisov, Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan Bulgaristan vatandaşlarının tedavilerine devam edebilmeleri için Türkiye’ye girmelerine izin vermelerini istedi. Onların yaklaşık 100 kişi olduğunu, çoğunun kanser hastası ve kemoterapi için oraya gitmek zorunda olduklarını belirtti.

Başbakan Borisov, Türk tarafının salgın nedeniyle yerine getirmek için gerekli gördüğü tüm şartlara uymaya hazır olduklarını ifade etti. Bulgaristan’dan hastaların ambulanslarla ve güvenlik ekipleri eşliğinde doğrudan İstanbul’daki hastanelere götürebileceklerini belirtti.

Bulgaristan Başbakanı, tüm cerrahi hastalar için hastanelerin kendilerinin ağır hasta olduklarını ve İstanbul’da kemoterapilerine devam etmeleri gerektiğini belirttiklerini ve tedavileri için de ön ödemelerini yapıklarını söyledi. Borisov, “Her durumda Bulgaristan vatandaşlarının tedavi edilmesine yardımcı olmak önemlidir.” dedi.

Görüşmede Başbakan Boyko Borisov, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkileri ve göçmenler de dahil olmak üzere bir dizi konuda iyi işbirliğinin altını çizdi. Başbakan Borisov, şu anda sınırımızda göç baskısı olmadığına işaret etti.

Bulgaristan Başbakanı, çağdaş bir ortamda faaliyet göstermeye devam eden ulaştırma koridorlarının önemli olduğuna da dikkat çekti. Borisov, ülkemizin yoğun trafiği hafifletme çabalarına işaret etti, böylece sürücüler işlerini yapıyor ve kamyon taşımacılığında büyük kuyruklar yok.

Başbakan Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin sonunda, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayı vesilesiyle kendisini tebrik etti, kendisine ve ailesine sağlık dileklerini iletti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.