DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,1224 -0.19%
ALTIN 2.238,10-0,23
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2052588-6,43%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Borisov istifa etmeyecek

Başbakan Borisov istifa etmeyecek

ABONE OL
7 Ağustos 2020 14:13
Başbakan Borisov istifa etmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar (GERB) Partisi ve Birleşik Vatanseverler İttifakı Koalisyon Kurulu toplantısından sonra Birleşik Vatanseverler İttifakı’nda yer alan Bulgaristan’ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) Partisi Genel Başkanı Valeri Simeonov, yaptığı açıklamada, “Hükümet görevde kalacak, istifa etmeyecek ve gelecek ilkbaharda yapılacak olağan genel seçimlere kadar görevine devam edecek” diye kaydetti.

Valeri Simeonov, “Boyko Borisov Başbakan olarak kalıyor. Önümüzde başka seçenek yok. Hem Meclis çalışmalarımız var, hem de yürütme organı olarak yapacak işlerimiz var” diye konuştu.

Simeonov, Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev’in Borisov’un üçüncü hükümetinin eylül ayında istifa etmesinin beklenebileceği yönündeki sözlerini doğrulamadı. NFSB lideri, ayrıca hükümetin sokak baskısına boyun eğmeyeceğini ve sorumluluktan kaçmayacağını belirtti.

Simeonov, “Kabinenin öncelikleri cana ve mala karşı işlenen suçlarla mücadele, emekli maaşlarının artırılması, sosyal hizmetlerin ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi olacak” diye kaydetti.

Simeonov’in ifadesine göre, erken seçim yapılmayacak. NFSB lideri, “Seçimler Anayasa’da belirtilen sürenin sonunda yapılacak. Tüm siyasi partiler seçimlere hazırlansın” dedi.

GERB ve Birleşik Vatanseverler İttifakı Koalisyon Kurulu toplantısı basına kapalı olarak yapıldı.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.