DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074200-1,99%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başıboş atlar meydana indi

Başıboş atlar meydana indi

ABONE OL
12 Aralık 2022 12:43
Başıboş atlar meydana indi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yeni düzenlenen Selimiye Meydanı’ndaki çimenlerde beslenen başıboş atlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Edirne’de genelde ara sokaklarda rastlanan başıboş dolaşan atlar bu sefer Selimiye Meydanı’nda kendini gösterdi. Meydan’da yeşil alan olarak düzenlenen birçok nokta, nereden çıktığı anlaşılmayan serbestçe gezen atların iştahını kabarttı. Selimiye Meydanı’ndaki yeşilliği gören atlar karnını doyurmak için caddeye yakın yere inmesiyle vatandaşların ilgisini çekti. Selimiye Meydanı’nda alışık olunmayan bu görüntüyü fark eden vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. Yoldan geçen öğrenci, esnaf, çocuklar, aileler hem atların fotoğrafını çekti hem kendileri atlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meydan düzenlemesinden sonra atların bir etkinlik için getirildiğini zanneden vatandaşlar “Şehirde birçok sokakta serbestçe gezen atları görebiliyoruz. Selimiye Meydanı ise uzun zaman metruk, otluk bir halde dururken yetkililerimiz yapılan projeyle beraber çevre düzenlemesini yaptı, biz de beğendik çok güzel oldu. O düzenlemeden sonra biz böyle atları görmemiştik burada o ilgimizi çekti. Her zaman buradan geçerken Selimiye Camii, yeşil alan, Mimar Sinan Heykeli, oturmak için banklar sabit göz aşinalığımız. Ama farklı bir hareket hemen belli oldu. İlk baş atları bilinçli getirildi, meydanı turlamaları için etkinlik yapılacak zannettik. Ama baktık ki etkinlik falan yok. Bu atlarda herhalde birilerinin, ancak hayvanlar acıkmış galiba sahip mahip dinlememişler. Güzel ve değişik görüntü, bizde fotoğrafladık, güzel bir anı oldu” şeklinde ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.