DOLAR 32,6361 0.39%
EURO 34,8752 0.15%
ALTIN 2.493,420,37
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20709973,31%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bazı bölgelerde sokak hayvanı sayısı arttı

Bazı bölgelerde sokak hayvanı sayısı arttı

ABONE OL
12 Mayıs 2022 10:16
Bazı bölgelerde sokak hayvanı sayısı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi (EKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu, kentin bazı bölgelerinde sokak hayvanları sayısının çok arttığını gözlemlediklerine dikkat çekerek, tüm hayvan severlerin ortak görüşü olan kısırlaştırma hızının arttırılması için kişi, dernek, belediye ve valilik ile birlikte neler yapabileceklerini tartışmaya açmayı hedeflediklerini bildirdi.

EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Yüksel ve Başkan Yardımcısı Esen Öcel, yaptıkları açıklamada, EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun yeni katılımlarla çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Grubun sahada sokak hayvanlarının durumunu ve derneklerin, hayvan severlerin, belediyenin çalışmalarını gözlemlediğini kaydeden Yüksel ve Öcel, “Sahada yürütülen çalışmada Edirne Ticaret Borsası, Cezaevleri, Eski Çöplük, Söğütlük, Süvari Köprüsü civarlarında besleme yapan hayvan severlerin de ortak görüşü doğrultusunda bu bölgelerde sokak hayvanları sayısının çok arttığı gözlemlenmiştir” dedi.

EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak; tüm hayvan severlerin ortak görüşü olan kısırlaştırma hızının arttırılması için kişi, dernek, belediye ve valilik ile birlikte neler yapabileceğimizi tartışmaya açmayı hedeflediklerini belirten Yüksel ve Öcel, “Önümüzdeki günlerde ilgili kurumları ziyaret ederek, sürece nasıl katkı sunacağımız çerçevesinde görüş alışverişinde bulunup yol haritamızı belirleyeceğiz. Sokaktaki canlarımıza özveriyle destek olan, besleyen, sağlıklarıyla ilgili adımlar atan kişi ve kurumlara iyi ki varsınız diyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.