DOLAR 32,5925 0.24%
EURO 34,8104 0.41%
ALTIN 2.420,50-0,49
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21572840,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Beklenti, yüz yüze eğitimin devamı

Beklenti, yüz yüze eğitimin devamı

ABONE OL
22 Eylül 2021 10:58
Beklenti, yüz yüze eğitimin devamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Bakanlığın belirlediği yönetmelik doğrultusunda il genelindeki tüm okullarda Kovid-19 tedbirleri alındığını ve sınıf karantinası uygulanan öğrencilerin eğitime dijital platform üzerinden canlı derslerle devam ettiğini belirterek, yapılan değerlendirme ise toplantılarında tüm paydaşların beklentisinin okullarda tam gün ve yüz yüze eğitime devam edilmesi yönünde olduğunu söyledi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ortak bir basın toplantısı yaparak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının açılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Dün Edirne Öğretmenevi Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Talha Sütçü, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Selma Heves, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ali Kaya ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Cemal Turan, Müzekka Bayrak, Nail Yılmaz katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Fatih Selvi, il genelindeki sağlık durumunu değerlendirdi.

Dr. Selvi, tüm okul çalışanlarının ve öğrencilerinin semptom sorgulamalarının günde iki kez yapıldığını belirterek, şüpheli bir durumda İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde sürecin yayınlanan rehbere göre ivedilikle yürütüldüğünü söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlerin pozitif olmaları durumunda yapılacak işlemlerin yayınlanan rehberde belirtildiğini vurgulayan Dr. Selvi, gelişmelerin İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda tüm sağlık kuruluşları tarafından takip edildiğini söyledi.

Maske kullanımının, hijyen kurallarının ve gerekli havalandırma koşullarının sınıflarda ve okullarda titizlikle takip edilebilmesi için gerekli tedbirlerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alındığını belirten Dr. Selvi şunları söyledi;

“KOVİD-19 SALGININDA OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER REHBERİ”

“Türkiye’de tüm kademelerde eğitim alan öğrencilerimizin yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan; ‘Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ kapsamında ilimizde her türlü sağlık tedbiri alınmış ve titizlikle uygulanmaya başlanmıştır.

“AŞI, COVID-19’LA MÜCADELEDE EN ETKİLİ ARAÇTIR”

Valiliğimiz koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber veli ve uygun yaş gurubu öğrencilerimizin aşı uygulamasının daha da yaygınlaştırılabilmesi için gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve yapılmaya kesintisiz devam edilmektedir. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, Kovid-19 aşılaması; hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek için elimizdeki en etkili mücadele aracıdır. İlimizde vatandaşlarımızın aşılamaya göstermiş olduğu hassasiyet Kovid-19 sürecinde en büyük avantajlarımızdan biridir.

“FİLYASYON ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE UYGULANIYOR”

Bu kapsamda tüm pozitif ve yakın temaslı vakalarda filyasyon çalışması titizlikle uygulanmaktadır. Filyasyon ekipleri pozitif vakaların ev ziyaretlerini aynı gün içinde yapmakta, vaka ve temaslı takibi gerçekleştirilmekte ve aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de anlık bilgilendirme yapılmaktadır” diye konuştu.

Onun ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da, okul girişlerinde, derslik ve ortak alanlarda, maske kutularının ve el antiseptiklerinin bulunduğunu belirterek, yönetici, öğretmen ve öğrenciler tarafından, sınıf içi ve dışında maske takma ve hijyen konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini söyledi.

İl genelinde tüm okullarda Bakanlığın belirlediği yönetmelik doğrultusunda önlemler aldıklarını belirten Dr. Arpacı, tüm okulların ‘Okulum Temiz’ belgesini aldığını söyledi.

“SINIF KARANTİNASI UYGULANAN ÖĞRENCİ DERSLERİNİ DİJİTAL PLATFORM ÜZERİNDEN ALIYOR”

Okul öncesi eğitim kurumunda tek vaka çıkması durumunda, 1. ve 12. sınıflarda ise aynı sınıfta ilk vakadan sonra 10 gün içinde, ikinci vaka çıkması durumunda 14 günlük sınıf karantinası uygulandığını vurgulayan Dr. Arpacı, sınıf karantinası uygulanan öğrencilerin eğitimine dijital platform üzerinden canlı derslerle devam ettiğini söyleyerek şunları anlattı;

“Öğretmen, öğrenci ve personelin risk durumları MEBBİS HES Kodu Sorgulama Modülü üzerinden günlük olarak sorgulanmaktadır. Aynı zamanda vaka, temaslı ve yakın temaslı bilgileri ile test sonuçları okul müdürlerimize SMS olarak iletilerek gerekli tedbirler rehber doğrultusunda alınmaktadır.

“HİJYEN VE TEMİZLİK MALZEMELERİNDE EKSİKLİKLER BULUNMUYOR”

Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olan yeterli sayıda maske, dezenfektan ve temizlik malzemeleri Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından temin edilerek okullarımıza dağıtılmıştır. Bu konuda yönetici, öğretmen ve velilerimizden olumlu geri bildirimler alınmaktadır. Hijyen ve temizlik malzemesi temininde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

“OKULLARIN TÜM ALANLARI İTİNAYLA TEMİZLENİYOR”

Okula giriş-çıkış, ders ve teneffüslerde sosyal mesafenin korunması için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz tarafından süreç titizlikle yürütülmektedir. Sınıfların ve kapalı alanların havalandırılması düzenli olarak sağlanmakta, kontrol ve denetimleri yapılmaktadır. Okullarımızda tüm alanlar düzenli olarak temizlenmekte olup, gerekli denetimler yetkili kişilerce gerçekleştirilmektedir. Okullarda mevcut bulunan temizlik personeline ek olarak, TYP kapsamındaki temizlik personeli görevlerine başlamıştır.

“TÜM PAYDAŞLARIN BEKLENTİSİ, TAM GÜN VE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDİLMESİ”

Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz okulların açılmasından ve yüz yüze eğitime geçilmesinden son derece memnun olup; yapılan değerlendirme toplantılarında tüm paydaşlarımızın beklentisinin tam gün ve yüz yüze eğitime devam edilmesi yönünde olduğu görülmüştür” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.