DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20689874,75%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

ABONE OL
25 Ocak 2021 15:21
Belediye Meclisi olağanüstü toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağanüstü Toplantısı, bugün gerçekleştirildi.

Saat 12:00 sıralarında başlayan toplantı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı.

Covid-19 hastalığı ve pandemi tedbirleri dolayısıyla toplantı salonuna seyirci kabul edilmedi.

Toplantıda Belediye Meclisi üyeleri; Şafak Uslu, Mehmet Selim Aras, Nuran Uslu, Mitat Bulut, Erhan Engin ve Coşkun Lofçalı mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Meclis toplantısında daha sonra Erikli Sahili’ne getirilecek içme ve kullanma suyu temin etmek ve su şebeke hattını yenilemek için alınan 2020/184 sayılı Meclis Kararı’nın güncel tarihli alınması hususunun görüşülmesine geçildi.

Konu hakkında bilgi veren Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, “05.11.2020 tarihinde Erikli Sahili’ne içme ve kullanma suyu temin etmek ve su şebeke hattını yenilemek üzere İller Bankası’nda kredi kullanılması için aldığımız meclis kararı İller Bankası Yatırım Değerlendirme Daire Başkanlığı’na ulaşmıştır ve sürecin ilerlemesi için aldığımız meclis kararının Belediye Meclisimizce cari yılda, 2021 yılında yenilenmesi talep edilmiştir. Erikli’de yer teslimini yaptık. Çalışmalarımıza başladık. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor, 130 metre derinliğe indik. Bu hafta içerisinde kuyu bağlantısı için gerekli malzemeler gelecek. Malzemelerin döşenmesi işine başlayacağız. Aksilik olmazsa önümüzdeki yaz sezonunda Erikli’ye suyu ulaştırmayı hedefliyoruz. İlk etapta Kocaali’ndeki kuyulardan terfi hattıyla Erikli köyünde yeni yapacağımız kuyuya suyu getirmek hedefindeyiz. 5 kuyumuz var ve şu anda 2 ilave kuyu açıyoruz.  35 kilometrelik bir iç şebeke söz konusu.” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada Erikli Sahili’ne getirilecek içme ve kullanma suyu temin etmek ve su şebeke hattını yenilemek için alınan 2020/184 sayılı Meclis Kararı’nın güncel tarihli alınması hususu oy birliği ile kabul edildi.

Oylamanın ardından Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Valiliği ile iş birliğinde hazırlanan “Keşan Belediyesi Meydan ve Kapalı Otopark” projesi hakkında bilgi verdi.

Edirne Valiliği’nin “Keşan Belediyesi Meydan ve Kapalı Otopark” projesinde destek sunduğunu ifade eden Helvacıoğlu, “Kendileri avan proje çizdirdiler. Bu projede değişiklik ve düzenlemelerimiz olabilir. 1,5 katlı bir otopark sunuldu. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hem de Valiliğimizin Edirne kaynaklarından belediyemize destek olunacak. 1 yıl içerisinde bitirilecek bir çalışma. Projeyi inceleyerek 4 Şubat’taki Meclis toplantımız öncesinde heyet olarak Valiliğimizi ziyaret etmeliyiz. Önemli ve büyük bir proje” şeklinde konuştu.

Şubat ayı meclis toplantısı 4 Şubat 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.