DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20741950,51%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye personelinden, deprem bölgesine 500 bin TL destek

Belediye personelinden, deprem bölgesine 500 bin TL destek

ABONE OL
11 Şubat 2023 13:49
Belediye personelinden, deprem bölgesine 500 bin TL destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, deprem bölgesine yapılan yardım çalışmaları ve çalışmalar esnasında yaşanan münferit olay ile ilgili meclis üyeleri ve personelin de katılımıyla basın açıklamasında bulundu.
Saat 12.00 sıralarında başlayan ve Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Ali Ünal, Bülent Günsal, Tahir Özçınar, Belediye Meclis Üyeleri Sema Kılınç, Şafak Uslu, Feridun Tümer, Süleyman Paçaman, Volkan Erkan, Olcay Soran, Aladdin Öztürk, Coşkun Lofçalı, Zafer Topçu, Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı Bedri Kara, DİSK Genel-İş Sendikası Keşan Belediyesi İşyeri Temsilcileri Kamil Tunca ve Sedat Çıkıkçı, birim müdürleri ve personel katıldı.

“BİR YANDAN YÜREKLERİMİZ DAĞLANIRKEN, BİR YANDAN DA MİLLETİMİZİN GÖSTERDİĞİ BİRLİKTELİK RUHU İLE GURURLANIYORUZ”

Zor bir sınavdan geçildiğini belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Tarif edilemez duygular içerisindeyiz. Bir yanda; depremin ardında bıraktığı acılar, diğer yanda ise; müthiş bir dayanışma ruhu. Tam da bu noktada; Keşan’ımızda da günlerdir birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri sergileniyor. Çocuğundan yaşlısına, kadınından gencine, tüm Keşan halkı kenetlenmiş durumda. Yardım ve destek çalışmaları için tüm Keşan yüreğini ortaya koyuyor. Halkımız ve personelimiz tarafından büyük bir duyarlılık gösterilerek 10’larca TIR yardım malzemesi deprem bölgelerine sevk ediliyor. Bir yandan yüreklerimiz dağlanırken, bir yandan da milletimizin gösterdiği birliktelik ruhu ile gururlanıyoruz. Ama bir yandan da öyle hadiseler meydana geliyor ki bunu anlatmakta ve izah etmekte zorlanıyoruz. 4 personelin karıştığı, toplanan yardım malzemeleri ile ilgili münferit bir olay yaşanmıştı. Yapılan tespit ve inceleme çalışmalarının ardından, yardım malzemelerini çalan 4 personelin derhal iş akitlerini sona erdirmiştik. Haklarında da hukuki işlem başlatıldığını belirtmek isterim.” dedi.

“4 KİŞİNİN YAPTIĞI BU ÜZÜCÜ OLAY, PERSONELİMİZİN EMEK VE ÖZVERİSİNİ AŞAĞIYA ÇEKEMEZ”

Tüm personel ile “Keşan Belediyesi’nde, vicdansızların yeri yoktur” mesajını vermek üzere bir araya geldiklerini dile getiren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Belediye personelimiz felaketin ilk anlarından bu yana tüm yüreği ile kenetlenerek destek veriyor, dayanışma ve kucaklaşma seferberliğinin en güzel örneğini sergiliyorlar. Tek yürek olup, tüm fedakarlıklarını ortaya koyuyorlar, canlarını vermeye hazırlar.
O yüzden 4 kişinin yaptığı bu üzücü olay, personelimizin emek ve özverisini aşağıya çekemez. Bu cefakârlığın üstünü örtemez…! Emeklerine leke süremez…! Tekrar altını çizerek ifade ediyorum, Keşan Belediyesi’nde vicdansızların yeri yok! Bu zihniyet bizden değildir. Biz; tüm personelimiz ile özellikle toplumsal olaylarda Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmayı defalarca yapmış bir kurumuz. Sosyal medyadaki siyasi suçlamaları kabul etmiyoruz. Biz bu değiliz. Menfaat için değil, yardım için varımızı yoğumuzu veriyoruz. Bizler vicdanen rahatız. Çünkü günlerdir gece gündüz demeden çok iyi bir organizasyon ile çalıştık. Allah milletimizi böylesi zor sınavlarda daha da güçlü kılsın. Keşan Belediyesi olarak devletimizin koordinasyonunda diğer kurumlarımız ile birlikte var gücümüz ile destek vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda da personelimiz, meclisimiz ve tüm belediye birimlerimiz ile 500 bin TL’lik bir yardım paketi oluşturuyoruz. Atatürk’ünde ifade ettiği gibi; ‘Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’ bu düşüncelerle; vicdanları yaralayan bu üzücü olay nedeniyle tüm kamuoyundan özür diliyor, yardımları ile birlikte yürekleri ve dualarını da deprem bölgesine gönderen değerli Keşan halkına ve fedakâr belediye personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

“ÜZÜCÜ OLAY KEŞAN BELEDİYE PERSONELİNİN ÇALIŞMALARINA GÖLGE DÜŞÜREMEZ”

Daha sonra söz alan Tunca, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Keşan Belediye personeli felaketin ilk gününden bu yana canla başla özveriyle birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemektedir. Keşan Belediyesi personeli, Keşan halkı ile kenetlenerek, yardım ve destek çalışmaları için yüreğini ortaya koymuştur. Her yerde yaşanabilecek üzücü bir olay meydana gelmiş olması, yürekleri yaralasa da Keşan Belediye personelinin çalışmalarına gölge düşüremez. Bugün tüm personelimiz ile birliktelik mesajı veriyoruz. Bizler vicdanen rahatız. Tüm yüreğimiz ile destek vermeye, dayanışma seferberliğini yaşatmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.