DOLAR 32,5600 0.22%
EURO 34,9696 -0.2%
ALTIN 2.436,940,58
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21110041,16%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediyeden emniyete hibe araç

Belediyeden emniyete hibe araç

ABONE OL
4 Ocak 2022 11:02
Belediyeden emniyete hibe araç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asayiş ve trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne Edirne Belediyesi’nce hibe edilen 5 adet araç düzenlenen törenle teslim edildi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında oy birliği ile kabul edilen Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilecek 5 adet araç için Emniyet Müdürlüğü’nde teslim töreni düzenlendi.

Törene; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, belediye meclis üyeleri ve emniyet mensupları katıldı.

“5 ARAÇLA BERABER POLİS SAYIMIZDA ARTACAKTIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, emniyet ve asayiş hizmetlerinin toplumu yakından ilgilendiren konuların başında geldiğini belirterek, “Aslında tüm hizmetlerin temelidir. Sadece güvenli ve huzurlu toplumlarda diğer ihtiyaçları konuşabilirsiniz. Polisin iki temel görevi vardır birisi idari görev, ikincisi adli görevidir. Ancak asıl olan birincisidir. Yani suç işlenmesini önlemektir. Belediyemizin aldığı 5 araçla sokakta devriye gezen araç sayımız ve polis sayımız artacaktır. Suçun işlenmesini önlemesinde katkı sağlayacaktır. Bu Edirne Halkı’na dönecek hizmettir” dedi.

“BU ŞEHİRDE HUZUR YOKSA HİÇBİR ŞEY OLMAZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bir şehirde birlik ve beraberlik varsa orada mutlaka güzel sonuçlar ve güzel işler ortaya çıkacağını belirterek, “Emniyet Müdürümüz ile konuştuğumuzu meclis üyeleri ile paylaşırken, 3 adet araç diye paylaşmıştım, meclis üyelerim 5 adet olsun dediler. Bugün 5 adet aracı Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne hibe etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Keşke imkanımız olsa daha fazlasını yapabilsek. Edirne Belediyesi olarak tüm imkanlarımız 7/24 görev yapan Emniyet Teşkilatımızın hizmetinde. Belediye sizin belediyeniz. Geçtiğimiz yıllarda yine benzer bir çalışma kapsamında 2 adet de motosiklet hibe etmiştik, Yunuslarımızın kullanması için. Elimizden geleni paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz. Çünkü bir şehirde huzur yoksa hiçbir şey olmaz. Bir şehirde güvenlik yoksa, can ve mal güvenliği yoksa o şehri hiçbir yere taşıyamazsınız. Eğer bugün Edirne, İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist alan 3. şehir ise yurtdışından milyonlarca vatandaş gelip burada zaman geçiriyorsa, alışveriş yapıyorsa bunda en büyük başarı emniyet güçlerinindir” dedi

“EDİRNE VALİLİĞİ OLARAK 5 ARAÇ ALINMASI İÇİN ARAÇ BEDELLERİNİ GÖNDERDİM”

Edirne Valisi Ekrem Canalp de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın öncülük ederek Edirne Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle Emniyet Müdürlüğü’ne 5 aracı hibe ediyor olmalarının son derece anlamlı ve güzel olduğunu ifade ederek, “Bundan 3 hafta önce bende Edirne Valiliği olarak belediyenin yaptığı gibi 5 adet aracın alınmasıyla ilgili Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’na aracın bedellerini gönderdim. Banka transferini yapmak suretiyle. Araçların Polis Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.