DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100232-3,44%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belediyeye toplu ulaşım çağrısı!

Belediyeye toplu ulaşım çağrısı!

ABONE OL
22 Ocak 2022 11:42
Belediyeye toplu ulaşım çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Nihat Çolak, toplu ulaşıma yapılan zamlar sonrası Edirne Belediyesi’ne çağrı yaparak, toplu taşımada belediye otobüslerini uygulamaya alınmasını talep etti.

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Nihat Çolak, yaşanan zam fırtınası ve kent içi ulaşım zamlarına ilişkin açıklamada bulundu.

“KAMUCU TOPLU ULAŞIM SİSTEMİNE GEÇİLMELİ”

Edirne Belediyesinden toplu taşımada belediye otobüslerini uygulamaya alınmasını talep eden Çolak, “Tekelci, tek tip toplu taşıma sistemine karşı, kamucu toplu ulaşım sistemine geçilmeli, Belediyeler doğrudan, direkt olarak toplu taşıma hizmeti sunmalıdır” dedi.

“GÜNDELİK HAYATI ADETA ÇİLEYE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR”

Ülke tarihinin en derin siyasal ve ekonomik krizlerinden birinin yaşandığını belirten Çolak, “Gıda ürünlerinden doğalgaza, akaryakıttan elektriğe kadar iğneden ipliğe yapılan zamlar son olarak kentimizdeki toplu taşıma ücretlerine de yansımış bulunmaktadır. Toplu taşımaya yapılan zam, toplu taşımayı en çok kullanan kent yoksulları, öğrenciler, işçiler ve emekliler için gündelik hayatı adeta çileye dönüştürmüştür. Her alanda yapılan zamlar, emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatını sürdürülemez hale getirmiştir.

Emekçi ve dar gelirli kesimler her geçen gün daha fazla borçlanarak, daha fazla kredi kullanarak ay sonunu getirmeye çalışmaktadır. Emekçiler sorumlusu olmadıkları bir krizin bedelini ödemek zorunda kalmaktadır” dedi.

“KRİZDEN ÇIKIŞIN YÖNTEMİ EMEĞİN VE HALKIN SESİNE KULAK VERİLMESİ”

Ülkemizdeki gelir dağılımı adaletsizliğinin ise tarihimizdeki en yüksek boyutlarına ulaştığını belirten Çolak, “Gelir dağılımından en az payı alan kent yoksulları eşitsizliği en fazla hisseden kesim olurken emekliler ve asgari ücretliler krizi en derin biçimde yaşayan kesimlerin başında gelmektedir. Ekonomik krizle mücadelenin yolu onu yok saymak değildir. Krizden kurtulmanın yolu emek eksenli politikalar geliştirilmesi, kamusal anlayışın yaygınlaştırılması ve üretime dayalı bir ekonomik yapının kurulmasıdır. Krizden çıkışın yöntemi emeğin ve halkın sesine kulak verilmesinden geçmektedir” dedi.

KENT KONSEYİNİN TALEPLERİ

Hayat pahalılığı altında ezilen yurttaşların, kentlilerimizin artık nefes almaya ihtiyacı olduğunu belirten Çolak, “Edirne Kent Konseyi olarak, kentimize, kentlilerimize karşı görevimizin bilinciyle, yetkililere sesleniyoruz: Geçim sıkıntısı içerisindeki geniş halk kesimlerinin, kentlilerimizin krizden daha fazla etkilenmemesi için;

-Halk Ekmek Fabrikası kurularak ucuz nitelikli ekmek üretimi kamu kaynakları ile sağlanmalıdır.

-Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirmesine son verilmeli, tekelci, tek tip toplu taşıma sistemine karşı, kamucu toplu ulaşım sistemine geçilmeli, Belediyeler doğrudan, direkt olarak toplu taşıma hizmeti sunmalıdır.

-Geliri yoksulluk sınırının altında olan kesimlerin temel gereksinimleri devletçe karşılanmalıdır.

-Krizde işini kaybeden, geliri azalan tüm kesimlere doğrudan gelir desteği sağlanmalıdır.

-Enerji (akaryakıt, elektrik, doğalgaz vb.) zamları geri alınmalı, sosyal devlet gereği artışlar devlet tarafından karşılanmalıdır.”

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”     

Çolak, “hayat pahalılığı altında, zorluklar içerisinde geçim mücadelesi veren kentlilerimizin temsilcisi ve sesi olarak bizler halkımızın yoksullaştırılmasına, sefalete sürüklenmesine, ülke kaynaklarının tüketilmesine sessiz kalmayacağız” diyerek, “Kamusal hizmetlerin kamu tarafından sağlanması, insanca yaşayabileceğimiz koşulların oluşturulması ve demokratik kent yönetimi taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.