DOLAR 32,3711 0.14%
EURO 35,0102 -0.23%
ALTIN 2.324,670,24
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22932482,15%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berber ve kuaför ücretleri zamlandı

Berber ve kuaför ücretleri zamlandı

ABONE OL
22 Temmuz 2022 11:09
Berber ve kuaför ücretleri zamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, erkek ve bayan kuaför işletmelerinde yüzde 50 zamlı yeni tariflerin devreye girdiğini söyledi.

Enerji, kira, BAĞ-KUR, kozmetik gibi birçok giderde yaşanan artış kuaförlerin yeni zamlı tarife talep etmesine sebep oldu. Kuaför sektörünün zam talebini yaşanan ekonomik süreçte kabul ederek yeni tarifeyi işletmelere gönderdiklerini söyleyen Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, “Esnaf da giderleri de karşılayamaz duruma geldiğinden dolayı mecbur zam isteğinde bulundu. Tamam cüzi rakamlarla zam yapıyorduk. Ama şimdi bir baktık bu Aralık ayından beri müthiş artışlar oldu, kozmetikte olsun, enerji giderlerinde olsun, kira giderlerinde işte dediğim gibi BAĞ-KUR, gıda, her şey aldı başını gitti. Biz de mecbur esnafı korumak için zam yapmak durumunda kaldık” dedi.

“ESNAF GİDERLERİ KARŞILAYAMAZ HALE GELİNCE MECBUR ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK”

BAĞ-KUR giderinin bin 600 liradan 2 bin liraya dayanmasını örnek göstererek esnafın gider kalemlerini karşılayamaz hale geldiğini aktaran Başkan Gül, “Kalem kalem yüzde 20-30-50 gibi artışlar yapıldı. Enerji giderlerinin yükselmesi, gıda giderlerinin yükselmesi, kira giderlerinin yükselmesi, hepsini göz önünde bulundurularak ona göre artışımızı yapmak zorunda kaldık. Çünkü esnaf da mağdur olmaması gerektiğini düşünerekten zamları da yaptık. BAĞ-KUR giderlerimiz çok ciddi şekilde arttı yani. Şu anda BAĞ-KUR giderlerinin yaklaşık 2 bin civarı, 2 bin 100 lira civarında bir şey oldu. Düne kadar bin 500 lira, bin 600 liraydı. Şimdi 2 bin çok ciddi bir artış olduğunda da. Esnaf da giderleri de karşılayamaz duruma geldiğinden dolayı mecbur zam isteğinde bulundu. Biz de fiyatlarda artış yapmak zorunda kaldık, yaptık” dedi.

“BAĞ-KUR, KİRA, KOZMETİK, ENERJİ GİDERLERİ HER ŞEY ALDI BAŞINI GİTTİ”

Eski sürece göre cüzi artışlar yaptıklarını ancak yıl başından beri ciddi gider maliyetlerinde artış olduğunu kaydederek tarifede yüzde 20 ile 50 arası zam uyguladıklarını dile getiren Gül, “Biz de tabii ki böyle sık sık tarife çıkarmayı doğru bulmuyoruz. Ama dediğim gibi günün şartları neyi gerektirirse biz de o şekilde esnafı da korumak zorundayız. Esnafın mağduriyetini de gidermek zorundayız. Yoksa en az 2 yılda bir tarife çıkartıyorduk biz. Tamam cüzi rakamlarla zam yapıyorduk. Ama şimdi bir baktık bu Aralık ayından beri müthiş artışlar oldu, kozmetikte olsun, enerji giderlerinde olsun, kira giderlerinde işte dediğim gibi BAĞ-KUR, gıda, her şey aldı başını gitti. Biz de mecbur esnafı korumak için zam yapmak durumunda kaldık.  Yüzde 20 ile yüzde 50 arası dediniz kalem kalem değişiyor. Tarife uygulanmaya başladı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.