DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 34,9759 -0.3%
ALTIN 2.324,210,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22806580,51%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Beton yolla 40 tasarruf

Beton yolla 40 tasarruf

ABONE OL
8 Eylül 2022 10:46
Beton yolla 40 tasarruf
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, beton yolun, sathi kaplama asfalta göre daha uzun ömürlü olduğunu belirterek, “Dayanıklı ve yaklaşık yüzde 40’lara varan az maliyete sahip olması oldukça önemli kriterlerdir” dedi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Naipyusuf köyünde İl Özel İdaresi ekiplerimizce Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) teknolojisi ile yapılan beton yol uygulamasını yerinde inceledi.

Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf ve Necatiye köyleri arasında yapılan beton yol uygulaması ile ilgili incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, “Bugün, sathi kaplama asfalta göre daha kaliteli ve uzun ömürlü olan beton yol serimini Naipyusuf köyümüzde İl Özel İdaresi ekiplerimizce gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar köy yollarımızda genellikle yollarımızda sathi kaplama asfalt tercih ediliyordu. Ancak iklim şartları ve kullanım yoğunluğuna bağlı olarak yaptığımız bu yollarda kısa sürede bozulmalar yaşanıyordu. Sathi kaplama asfaltın ömrü, doğaya zararı, maliyeti ve nakliyesi konusunda İl Özel İdaresi yetkililerimiz ile bir durum değerlendirmesi yaptık.  Baktığınızda beton yolun, sathi kaplama asfalta göre daha uzun ömürlü, dayanıklı ve yaklaşık yüzde 40’lara varan az maliyete sahip olması oldukça önemli kriterlerdir. Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde beton yol yapımımın ilimizde uygulanmasının daha verimli ve uzun ömürlü olacağı kanısına vardık. Ayrıca beton üretimi ile ilgili olarak ilimizdeki tesislerden faydalanmamız da en büyük kazancımız olacaktır. Bu çalışma ile ilgili önemli bir diğer hususta, hızlı bir şekilde yapılmasıdır.” dedi.

Programda Vali H. Kürşat Kırbıyık’a TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve İl Özel İdaresi yetkilileri eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.