DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Köyde

Bilim Köyde

ABONE OL
5 Mart 2020 11:30
Bilim Köyde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği koordinasyonunda, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün uygulayıcı kurum olarak yer aldığı Bilim Köyde Projesi başlatıldı. Ocak 2020 de başlatılan proje çerçevesinde merkez ve ilçelere bağlı köylerde toplam 36 eğitimin gerçekleştirildiği bildirildi.

Proje kapsamında önceki gün Edirne Merkez köylerinden Musabeyli Köyünde “Ayçiçeği ve Buğday Yetiştiriciliği” konulu eğitim gerçekleştirildi. Köy kahvesinde 34 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim Ziraat Mühendisi Nadi Aygen tarafından verildi. Nadi Aygen proje ile ilgili, “Köylerimizde üreticilerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz, her köyde eğitimlerimiz yoğun ilgi görüyor. Üreticilerimize bitki besleme, hastalık ve zararlılar, tohumluk seçimi, ekim yöntemleri ve zamanları gibi konularda teknik destek sunuyoruz. Özellikle ayçiçeği üreticilerimize geçen yıl karşılaştıkları ‘Ayçiçeği Mildiyösü’ hastalığına karşı doğru tohumluk seçimi ve ekim zamanlarına uyum konusunda uyarılarda bulunuyoruz”  ifadelerini kullandı.

İl düzeyinde kamu ve özel tüm kurumlarla işbirliği içerisinde bölgesel kalkınmayı destekleyecek sürdürülebilir çalışmaları planlamak, öncelikler çerçevesinde ulusal ve uluslararası fonlardan/hibe desteklerinden yararlanma kapasitesini arttırmak amacı ile Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından kurulan Edirne Valiliği, Proje Geliştirme ve Uygulama Merkez (PROMER) Koordinatörü Emine Aydın Özgür, Musabeyli Köyünde gerçekleştirilen eğitim sonrası şu açıklamaları yaptı; “Bilim Köyde Proje çalışmaları İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından belirlenen Obezite ve Hareketli Yaşamın Öneminden, Bulaşıcı Hayvan Hastalıklarına kadar birçok konuyu kapsayacak şekilde hazırlandı. Sayın Valimizin köylere yönelik hassasiyetini tüm Edirne halkı yakından takip ediyor. Bizim içinde kırsal yaşamdaki zorlukları ve ihtiyaçları giderecek çalışmalar öncelikli. Bilim Köyde Projesi kapsamındaki eğitim konu başlıkları, zamanı ve yeri köy muhtarlıkları ile iletişime geçilerek, ihtiyaçlar belirlenerek planlandı. Sonrasında plan dahilinde uygulama aşamasına geçildi. Köylünün eğitimciyi ilgi ile dinlediğini yaşadığı sorunlara hızlıca cevap aldığını ve memnuniyetini gözledik. Bu gün burada sadece erkek katılımcıların olduğunu gördük. Bunu katılımcılara da ifade ettim ama tekrar iletmek isterim ki bilginin, bilimin olduğu her yerde bir köy kahvesi de olsa kadınları da görmek bizi çok mutlu ediyor. Bundan sonraki eğitimlerde isteğimiz kadınları tüm eğitimlerde görmek. Projede görev alan eğitimcilere ve kurumlara, destekleyen, emek veren tüm taraflara ve katılımcılara teşekkürü borç biliriz.”

Edirne Valiliğince yürütülen Kırsal Kalkınma çalışmalarının bir parçası olan Bilim Köyde Projesinin, bundan sonraki süreçte plan dahilinde devam edeceği bildirildi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.