DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BIST 9.450,08-0,78%
BITCOIN 21047925,30%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bir ton gübre, bir dönüm tarlaya eşit”

“Bir ton gübre, bir dönüm tarlaya eşit”

ABONE OL
17 Aralık 2021 11:33
“Bir ton gübre, bir dönüm tarlaya eşit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, artan gübre fiyatlarına dikkat çekerek, bir ton gübre fiyatının da bir dönüm tarlaya eşit hale geldiğini söyledi.

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, yaptığı açıklamada, ülke genelinde yaşanan ekonomik süreç sebebiyle çiftçinin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi.

Balkan köylerinde bir dönüm tarlanın 10-15 bin lira arasında değişen fiyatlara satıldığını belirten Kaya, bir ton gübre fiyatının da bir dönüm tarlaya eşit hale geldiğini söyledi.

“BİR TON GÜBRE BİR DÖNÜM TARLAYA EŞİT”

Kaya “Balkan köylerimizdeki tarlaları bir ton gübre karşılığı alabiliyorsunuz. Çiftçilerimizin maliyetlerinin artığından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını tespit ettik. Özellikle gübrenin fiyatının tonunun 14 bin 500 liraya dayanması, bunun yanında zirai tarım aletlerinde yüzde 150’ye varan artışlar, çiftçiyi iyice bezdirdi. Yapılan maliyet hesaplarına göre, aşağı yukarı bir dönüm buğday ekmek için 5 bin 185 lira maliyet gerektiriyor. Bunun bin 260 TL’si çıplak fiyatı, Asgari ücret, sigortayı da koyduğumuzda 5 bin 185 LT fiyat yapıyor. Zirai tarım ilaçlarına yüzde 40 ila yüzde 70 arasında gelen zamlar çiftçiyi iyice zor durumda bırakmış durumda. Girdi fiyatlarının bir an önce düşürülmesi gerekiyor. Bu konuyu yetkililerin nasıl çözeceğini bilemiyoruz. Ama, bir an önce çiftçinin ciddi derecede desteklenmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

“ÜRETİMDEN YANAYIZ, ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”

Partilerinin çiftçinin ve halkın yanında olacağına değinen Kaya, “İYİ Parti, çiftçinin sorunlarını yakından takip edip, çözüm için gerekenlerle ilgili çalışmalarını yapıyor. Çiftçinin desteklenmesi, girdi maliyetlerinin doğru hesaplanarak, üreticinin ayakta kalması için partimizin politikaları bulunmakta. İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları, çiftçinin bu kötü gidişine dur diyecek bilgi ve tecrübeye sahiptir. Halkımız umudunu yitirmesin. Umutlar İYİ’ye bağlandı. Partimiz, ülkemizi geleceğe taşırken, üretenin de yanında olacaktır. Gittiğimiz her yerde, sıktığımız her elde umutların bize bağlandığını hissediyor ve duyuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.