DOLAR 32,5739 0.1%
EURO 35,0131 0.49%
ALTIN 2.431,750,37
BIST 9.768,450,48%
BITCOIN 2084184-3,93%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Birçok COVID-19 hastası, istatistiklere dahil değil”

“Birçok COVID-19 hastası, istatistiklere dahil değil”

ABONE OL
9 Kasım 2020 16:49
“Birçok COVID-19 hastası, istatistiklere dahil değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Onların evde tedavi gördükleri, aile hekimleri tarafından izlendikleri, ancak PCR testi yaptırmak için parasının olmadığı ve muhtemelen COVID-19 hastaları olduğu anlaşıldı.

Aile Hekimler Birliği Sofya İl Şubesi Başkanı Dr. Viktoria Çobanova, basına yaptığı açıklamada, “Neden ülkemizde koronavirüs tanısının sadece PCR testi ile konulduğunu bilmiyorum, tıpta tanı anamnez ile konuluyor” diye kaydetti. Dr. Çobanova, testlerin ücretsiz olması çağrısında bulunarak, salgının başlangıcından bu yana aile hekimlerinin bu konuda ısrar ettiklerini belirtti. Şikayeti olan herkesin Bölge Sağlık Müfettişliği (RZİ) aracılığıyla ücretsiz test yaptırabileceğini reddeden Dr. Çobanova, bazen doktorların bile ücretsiz testlere erişimi olmadığını ifade etti.

Dr. Çobanova, “Bakanın açıkladığı şikayeti olan her hastanın RZİ aracılığıyla ücretsiz bir test yaptırabileceği doğru değil, belki bazıları bunu yapmayı başarıyor, ancak insanların çoğu bu imkana sahip değil” dedi. Dr. Çobanova, “Hafta sonuna kadar elektronik ortamda hastaların sevk işlemi yapılmasını organize edemeyiz ve aile hekimleri tarafından e-sevk belgesi verilemez” dedi.

Dr. Çobanova, salgının başından beri muayenehanesinde yaptığı muayenelerde şu ana kadar grip vakası tespit etmediğini açıkladı.

Dr. Çobanova, ayrıca COVID-19 salgını ile mücadelede ön safta yer alan aile hekimlerine ek 1000 leva ek ödeme verilmesi önerisi hakkında yorum yaptı ve bunu hastalarına bakmaya devam etmeleri için bir teşvik ve aile hekimlerin nihayet fark edildiğinin bir ifadesi olarak nitelendirdi. Doktor, “Salgının başlangıcından bu yana mücadelede yer almayı bırakmadık, evde tedavi gören ve tedavi ettiğimiz hastalarımız var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.