DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.293,750,73
BIST 9.060,702,88%
BITCOIN 22944183,57%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Biz, sevgi varsa, engel yoktur diyenlerdeniz”

“Biz, sevgi varsa, engel yoktur diyenlerdeniz”

ABONE OL
5 Aralık 2022 12:42
“Biz, sevgi varsa, engel yoktur diyenlerdeniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çelenk töreni düzenlendi.

Saat 11.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan törene; TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı ve KİSEV Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, CHP İlçe Recep Pekcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökhan Yılmaz, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz, dernek üyeleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, bazı daire amirleri, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Keşan’daki engelli derneklerinin ve Keşan İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV), Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan programda, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Törende söz alarak engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekere Emine Sönmez, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, herkes gibi yaşam hakkı olan engellilerin toplumda hak ettiklerini arama günü. Biz toplumda tasasız, kaygısız yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızın engelli olmasını biz istemedik. Allah bu acıyı ve çaresizliği kimseye yaşatmasın. Yapılan her şey için minnettarız.” dedi.

Sönmez’in ardından konuşan Helvacıoğlu, bir gün değil her gün engelliler için çalıştıklarını ifade ederek, “Bu yıla özel olarak 4 hususu öne çıkarıyoruz. İlki sevgi, ikincisi kardeşlik, üçüncüsü dayanışma, dördüncüsü de duyarlılıktır. Biz sevgi varsa, engel yoktur! diyenlerdeniz. Tıpkı Yunus Emre gibi söylüyoruz. ‘Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için’ diyoruz. Engeller, engelliler için, engel değil, diyoruz. ‘Asıl engel sevgisizliktir’ diyoruz. Örneğin dün bunu bir kez daha vurguladık. Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda sevgi etkinliği programı düzenledik. Yüz boyamadan müzikal etkinliklere, bandodan yarışmalara sevgiyle bir arada olduk. Yani söylediğimiz şudur: adımlarımızın biçiminin hiçbir önemi yok, mühim olan yürüyüşümüzle sevgi köprüsünü geçmektir. İkincisi kardeşliği öne çıkarıyoruz. Kardeşliği daha da büyütmek için buluşuyoruz. Çünkü; tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. Bu emanet en çok da kardeşliğe muhtaçtır. Üçüncüsü dayanışmadır. Engelsiz yarınlar için tüm Keşanlılar bir araya geliyoruz. Engelli kardeşlerimiz için Keşan’ın omuz omuza olduğunu bir daha ispatlayacağız. Keşan’ı, engelliler için dayanışmada olması sebebiyle kutluyorum. Son olarak dördüncü vurgumuz duyarlılıktır. Çünkü bizi biz yapan, kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Sadece bir gün değil her gün engellerin farkında olalım. Hayat bizim içimizde, biz hayatın içindeyiz diyerek Keşan Belediyesi olarak bunun hep en iyi örneklerini verdik. ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Engelsiz bir Keşan, engelsiz bir Türkiye hedefine ulaşmak ümidiyle, bütün engelli kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların arından bir hayırsever tarafından alınan ve özel olarak dizayn edilen araç, engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere KİSEV’e teslim edildi.

Daha sonra konuşan Aksal ise “Son 20 yılda, AK Parti iktidarında bu ülkede evrim niteliğinde hizmetlere imza attı. Daha yapılacak işler var ama tüm engelli annelerimize seslenmek istiyorum; ‘kendinden önce evladının ölmesini isteyen tek anne engelli annesidir’ diyorlardı. Engelli annelerimiz bunu artık istemesinler. Devlet engellisine yaşlısına bakıma muhtacına sahip çıkıyor. Belediyelerimizin de işin ucunda olduğunu görmek bizleri memnun ediyor.” şeklinde konuştu.

Tören, KİSEV’e bağışlanan araç için dualar edilmesi ve aracın incelenmesinin ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.