DOLAR 32,5162 0.21%
EURO 34,8558 0.36%
ALTIN 2.487,131,02
BIST 9.509,45-0,22%
BITCOIN 1996846-3,07%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borovets Kayak Merkezi, turistleri bekliyor

Borovets Kayak Merkezi, turistleri bekliyor

ABONE OL
16 Kasım 2020 15:59
Borovets Kayak Merkezi, turistleri bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://bnr.bg’de yer alan haber de, Bulgaristan artık Covid-19 epidemi haritasında kırmızı bölgede yer alıyor. Turizm branşı tekrar büyük zorluklar ile karşı karşıya. Buna rağmen dağ merkezlerimiz epidemi karşıtı önlemlerin sıkı uygulaması eşliğine turist ağırlamaya, turist çekmeye hazır. Yerli ve yabancı turistlerin en sevdiği dağ tatil beldelerindne birisi Rila dağındaki ‘Borovets’ merkezi.

Başkente sadece 70 kilometre mesafede olan bu tatil merkezi, sadece kış sezonunda değil, diğer mevsimlerde de turist ağırlıyor. Ancak geçtiğimiz aylarda burada turist sayısında büyük bir azalma kaydedildi. Samokov Belediyesi’nin verilerine göre, turizm gelirlerinde kaydedilen düşüş yaklaşık yüzde 60.

‘Borovets’ tatil beldesinde Otelciler Birliği Başkanı Blagovestka Tomova şunları paylaştı:

“Turizm branşı için durum çok zor. Durum sadece Borovets için değil, bütün ülke için zor. Belli ki dünya için de aynı şekilde zor. Destek programları katılmak isteyen ve koşullara uygun şartlar sunan otellerde çalışanları korumak yönünde yardımcı oldu. Branşın talebi bu programların ne zamana kadar devam edeceğinin belirtilmesi, ki bu şekilde gerekli planlama da yapılabilsin.

Belirsizlik, bütün şirketlerde rahatsızlık yaratıyor. Kış sezonu olmasını ve iflaslara varılmamasını umuyoruz, çünkü bunun sadece bizim için değil, bütün bölge üzerinde çok olumsuz sonuçları olacak” Covid-19’daki yeni dalga tekrar turizm imkanlarını kısıtladığı bu dönemde, soru sektörün zorlukların üstesinden gelmek için nekadar hazırlıklı olduğu. Samokov Belediyesi, branşa destek amacı ve kış sezonuna hazırlık ve ziyaretçilerin güvenliği için ortak kullar belirmede yardımcı olmak için bölgedeki otelci ve restorancılarla görüşmeler düzenledi.

Blagovestka Tomova sözlerine devamla şunları söyledi:

“Yaz mevsimi kış aylarında bizi ne bekliyor hakkında bir projeksiyon olarak kullandık. Hem personel, hem de misafirlere yönelik detaylı kural ve talimatlar, yönlendirme içeren programlar hazırladık. Program devamlı bir biçimde Sağlık ve Turizm bakanlıkları gibi sorumlu kurumların talimatları ile güncelleniyor. Bütün dünya eğilimlerini de takip ediyoruz. Artık daha sakin, daha hazırlıklı olduğumuzu düşünüyorum. Müsamaha vermediğimiz, göz yummadığımız tek şey bu kuralların sıkıca uygulanması. Bizim için personelimiz ve misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği ilk sırada yer alıyor”

Yakın zamanda Samokov ilinde bütün otelciler, Belediye’den ve Bölge Sağlık Müfettişliği tarafından onay almak için programlarını birleştirecek. Otelciler, genellikle Bulgaristan ve Balkanlar bölgesinden turistlere güveniyor. Daha güvenli seyahat için turistlerin çoğunun özel araçlarını kullanması bekleniyor. ‘Borovets’ tatil beldesi ve bölge için aktif reklam hazırlığı da sürüyor. Blagovestka Tomova, “Her bir reklam, kış sezonun başarılı geçmesi için faydalı olacak” diye belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.