DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076797-0,83%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borsadan bilgilendirme semineri

Borsadan bilgilendirme semineri

ABONE OL
16 Nisan 2021 17:18
Borsadan bilgilendirme semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret Borsası, Edirne Ziraat Odası, Türkiye Ürün İhtisas Bosası, TMO Edirne Şube Müdürlüğü ve Ziraat Bankası tarafından organize edilen, Elektronik Ürün Senedi İşlemleri ve Lisanslı Depoculuk hakkında Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda seminer düzenlendi.

Seminere Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, TMO Lisanslı Depoculuk Şubesi Ziraat Mühendisi Mevlüt Akan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, Ziraat Bankası Edirne Bölge Yöneticisi Necati Sacıhan ve çok sayıda üretici, muhtar ve üyelerin katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program başladı.

“20 BİN TONLUK İLAVELE DEPO HARMAN DÖNEMİNDE HAZIR OLACAK”

Borsanın yatırım odaklı faaliyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirten Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, “Günümüzde Edirne Ticaret Borsası, üyelerimizin ve üreticilerimizin destekleri ve sahiplenmesiyle. Örnek gösterilen ilk 4 borsadan biri konumuna gelmiştim emeği ve hizmete geçen herkese huzurunuzda tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Borsamızın değerlerini koruyarak, işlevini ve hizmet kalitesini arttırmak ana hedefimizdir. Tarım ürünlerinin depolanmasındaki sorunların ortadan kaldırılması ve urun senetleri vasıtasıyla ticaretin kolaylaştırılmasını amaçlayan, ülke tarımının geleceği olan lisanslı depoculuk sistemi bugünkü gündemimizi oluşturmaktadır. Toplantıda sistemin işleyişi, destekler ve krediler konusunda bilgiler verilecek olup, akıllara takılan sorular yanıtlanmaya çalışılacaktır. Edirne ticaret borsası, yıllardır sürdürdüğü yatırım odaklı faaliyetlerine bundan sonra da devam edecektir. Üyelerimizin ve üreticilerimizin lisanslı depoculuk sistemine sağlanan avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilmesi amacıyla, depo kapasitesini 60 bin tona çıkarılmasına karar verilmiştir, İlave 20 bin ton kapasiteli depo inşasına hemen başlanmış olup, harman döneminde üye ve üreticilerimizin hizmetine hazır olacaktır. Ülkemizin yükselen değeri konumunda olan lisanslı depoculuk sistemine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Aralık ayında resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile desteklerin süresi 5 yıl daha uzatılmıştır. Bu konuda bizleri destekleyen Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve talebimizi olumlu karşılayarak hayata geçiren tarım ve orman bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Toplantının özellikle değerli üreticilerimiz ve büyük çoğunluğu üretici olan üyelerimiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Hepimizin bol ve bereketli bir hasat sezonu geçirmesi temennisiyle. İlginiz ve katılımınız çın teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılara Elektronik Ürün Senedi İşlemleri ve Lisanslı Depoculuk hakkında sunum yapılması sonrası seminer programı son buldu.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.