DOLAR 32,5663 0.06%
EURO 35,0305 0.52%
ALTIN 2.438,340,64
BIST 9.765,050,44%
BITCOIN 2084839-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı’ndan Netanyahu’ya tepki

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı’ndan Netanyahu’ya tepki

ABONE OL
17 Mayıs 2021 14:19
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı’ndan Netanyahu’ya tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Bosna Hersek’i İsrail’i destekleyen ülkeler arasında gösteren paylaşımına bir tepki de Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç’ten geldi.

Balkan News’te yer alan habere göre; İsrail Başbakanı Netanyahu, Twitter üzerinden yayınladığı ve “Kararlı bir şekilde İsrail’in yanında yer aldığınız ve terörist saldırılara karşı kendimizi müdafaa hakkımıza destek verdiğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandığı mesajında İsrail’i destekleyen ülkeler arasında Bosna Hersek’i de gösterdi.

Netanyahu’nun paylaşımına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Turkoviç, “Bosna Hersek’in desteklediği tek şeyin barış ve Filistin-İsrail sorununun adil çözümüne ulaşma yönündeki çabalar” olduğunu söyledi. Twitter üzerinden yayınladığı açıklamada Turkoviç, “Kalıcı barış ve istikrar, şiddet yoluyla sağlanamaz. Masumların hayatlarına mal olan saldırıların derhal durdurulması yönünde çağrıda bulunuyor, kalıcı barışın sadece müzakereler yoluyla elde edilebileceğini göz önünde bulundurarak iki devletli bir çözümü destekliyoruz. Şiddet dalgasını durdurmaya yardımcı olacak girişimleri de destekliyoruz” diye yazdı.

Netanyahu’nun Bosna Hersek’i İsrail’i destekleyen ülkeler arasında göstermesine Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Şefik Caferoviç de tepki göstermişti. Açıklamasında Caferoviç, “Başbakan Netanyahu’ya mesajım, Bosna Hersek’in Gazze’deki masum sivillerin İsrail askeri güçleri tarafından katledilmelerini desteklemediği ve destekleyemeyeceğidir. Başbakan Netanyahu’yu Gazze’ye ölçüsüz saldırıları durdurmaya ve Filistin ile İsrail hakları arasında barışın tesisine katkı sunmaya davet ediyorum” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.