DOLAR 32,4962 0.14%
EURO 34,7544 0.07%
ALTIN 2.495,271,36
BIST 9.509,25-0,22%
BITCOIN 20277670,01%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bosna Hersek’te yangın söndürme çalışmalarına siyasi engel

Bosna Hersek’te yangın söndürme çalışmalarına siyasi engel

ABONE OL
12 Ağustos 2021 12:42
Bosna Hersek’te yangın söndürme çalışmalarına siyasi engel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mirko Okoliç’in silahlı kuvvetlere ait helikopterlerin yangın söndürme faaliyetlerine angaje olmasına yönelik talepleri Devlet Başkanlığı’na iletmeyerek gizlediği ortaya çıktı.

Istraga.ba’nın haberine göre Bosnalı Sırp bakan yardımcısı, yerel kurumlardan gelen talepleri gerekli merciye iletmeyerek yangına müdahale edilmesine engel oldu.

Bosna Hersek’te orman yangınlarıyla mücadele eden Široki Brijeg,  Stolats ve Tomislavgrad şehirlerinden 2, 7 ve 8 Ağustos’ta gönderilen dilekçeler önce Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı’na ulaştırıldı. Daha sonra Savunma Bakanlığı’na ulaşan dilekçelerin nihayet Bosna Hersek Devlet Başkanlığı’na ulaştırılması gerekiyordu.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç’in kabinesinden gelen açıklamaya göre, helikopterlerin yangın bölgelerien sevkiyle ilgili bu dilekçeler Devlet Başkanlığı’na ulaşmadı.

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı’ndan gelen bilgiye göre ise bu dilekçeler ellerine ulaşır ulaşmaz Devlet Başkanlığı’na iletilmek üzere Bakan Yardımcısı Mirko Okoliç’e gönderildi.

Bosnalı Sırp siyasetçiler, Srebrenitsa soykırımının inkarını suç sayan bir kanuni düzenlemenin ardından devlet kurumlarının işleyişini durdurma ve boykot kararı almıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.