DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 34,9759 -0.3%
ALTIN 2.324,210,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22806580,51%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boyko Borisov milletvekilliğinden vazgeçti

Boyko Borisov milletvekilliğinden vazgeçti

ABONE OL
8 Nisan 2021 15:59
Boyko Borisov milletvekilliğinden vazgeçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinden milletvekili seçilen parti lideri ve Başbakan Boyko Borisov, heyelan nedeniyle kapatılan Rila Manastırı’na giden yolda yapılan güçlendirme çalışmalarını incelediği sırada milletvekili olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Borisov, Merkez Seçim Komisyonuna (MSK) başvurarak birinci sırada bulunduğu GERB’in iki bölgede milletvekili aday listelerinden isminin silinmesini talep ettiğini belirtti.

Kırcaalihaber’de yer alan habere göre; Başbakan, milletvekili seçilen birden fazla milletvekilinin seçildiği iki bölgede liderlik savaşlarını kazanmış olmasına rağmen milletvekili dokunulmazlığından yararlanmaya ihtiyaç duymadığını söyledi.

Facebook hesabından açıklamaya ilişkin video görüntüsü yayınlayan Borisov, “Başbakan olarak dokunulmazlığım yoktu ve şimdi de dokunulmazlığa ihtiyacım yok. GERB, seçimleri 31 bölgede kazandı, rakiplerimiz ise 3’er, 2’şer ve 1’er bölgede kazandı. Seçimler, bir hükümet kurmak ve istikrarlı bir yönetim sağlamak için yapılıyor, böylece siyasetçiler söylediklerini hayata geçirebilir. Birbirimize saygı duyalım – her politikacının arkasında birçok destekçisi var. Seçmenlere hakaret etmeyelim – hepimiz Bulgaristan vatandaşıyız” diye çağrıda bulundu.

Bulgaristan Ulusal Televizyonunda (BNT) açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ve ve BTV’de açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitsa Saçeva, GERB partisinin Boyko Borisov’un başbakan olmayacağı bir hükümet kurulmasını önereceğini açıkladılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.