DOLAR 32,4532 0.13%
EURO 34,4985 0%
ALTIN 2.476,05-0,27
BIST 9.626,76-0,55%
BITCOIN 2052341-4,39%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bozkurt, “Adayımız Muharrem İnce”

Bozkurt, “Adayımız Muharrem İnce”

ABONE OL
14 Ekim 2021 11:38
Bozkurt, “Adayımız Muharrem İnce”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının Muharrem İnce olacağını söyledi.

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, il binalarında yaptığı açıklama ile 2023 seçimlerinde oy pusulasında yer alacaklarını il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Düzenlenen basın toplantısına Memleket Partisi Parti Meclis Üyesi ve Genel Sekreter Danışmanı Erdem Bircan, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Gazi Sırman, Memleket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Memleket Partisi Keşan İlçe Başkanı Salih Kirezci, Memleket Partisi Enez İlçe Başkanı Osman Tezer ve birçok partili katıldı. 1.olağan genel kurulunu yaptıklarını ve artık sahaya indiklerini söyleyen Başkan Bozkurt, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının Muharrem İnce olacağını söyledi.

“2023 SEÇİMLERİNDE MEMLEKET PARTİSİ OY PUSULASINDA”

Kısa sürede kendileri gibi seçime girme hakkı kazanan başka parti görülmediğini dile getiren Oktay Bozkurt, “Memleket Partisi Edirne İl örgütü olarak, 1. Olağan Kurultayımızı tamamlamış olmanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayız. Memleket Partisi 2023’te planlanan ilk seçimlerde oy pusulasında yerini alacaktır. 3 ay içerisinde seçimlere girme hakkını kazanan başka bir parti görülmemiştir. Bu örgütlenme başarısı ve bir umudun doğal sonucudur. Memleket Partisi’nin seçimlere girme hakkını kazanması, Türkiye’nin geleceği için çok önem arz etmekteydi. Sıkışmış, kutuplaşmış, kadrolaşmış bir Türkiye’nin kimseye faydası olmadığını görüyoruz. Bu durumdan fayda görenlerin “mutlu azınlıklar” olarak kalma arzusu memleketimize zarar vermektedir. Bir tarafta “yeter ki gitmeyeyim” diğer tarafta “yeter ki gitsin” siyasetinin ilkesiz ve onursuz kararları vatandaşlarımıza her gün zarar vermektedir” dedi.

“UCUBE SİSTEMİN İÇİNE HAPSOLMUŞ DURUMDAYIZ”

Keyfi kararların olduğu sistemde kaçınılmaz sonları yaşadıklarının altını çizen Bozkurt “Genel Başkanımız Muharrem İnce, 3 yıl önce “Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak.” dediğinde abarttığını düşünenler olmuştu. Geldiğimiz nokta bunun ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Bu basit bir hesabın öngörüsüydü. Adaletin doğru işlemediği, liyakatin olmadığı, kararların keyfi olduğu bir sistemin kaçınılmaz sonuçlarını yaşıyoruz. Meclisin çalıştırılmadığı, keyfi kararlar ile ülkenin yönetildiği, denetlemenin olmadığı ve adil yargılanmanın olmadığı “ucube” bir sistemin içerisine hapsolmuş durumdayız. Bu durumdan çıkacağız. Bu durumdan kendi iç dinamiklerimizle çıkacağız. Kimseden emir almadan kimseyle kapalı kapılarda hesap kitap yapmadan, gizli anlaşmalar yapmadan çıkacağız. İlkelerimizden taviz vermeden çıkacağız. Adaletin işlediği, liyakatin yüksek olduğu, bilime inanan, laik ve Atatürk ilkelerinde bir Türkiye için mücadele edeceğiz” dedi.

“20 YIL KAYBETTİK 5 YIL DAHA KAYBETME TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Artık sahaya indiklerini vurgulayan Bozkurt “Memleket Partisi işte tam da bu yüzden tam zamanında kurulmuştur. Ekonomi, sağlık, eğitim, yargı ayaklar altındadır. Ne bir sistem vardır ne bir planlama. Memleket Partisi olarak biz bunları düzeltemeye talibiz. 3 koltuk fazla kapma siyasetinin Türkiye’nin çeyreğini bile ikna etmeye yetmediğini görmek gerekir. Vatandaş sadece çözüm istemiyor. Çözüme ikna olmak istiyor lakin 20 yıl kaybettik bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Bizim bunlara çözümlerimiz var. Vatandaşı da nasıl ikna edeceğimizi biliyoruz. Artık sahaya iniyoruz. Partimiz resmiyete kavuştuğuna göre önümüzde seçimlere kadar sıkı çalışmamız gereken bir dönem var. 2023 seçimlerinde partimiz oy pusulasında yer bulurken üyelerimizin de desteğini aldığı takdirde genel başkanımız Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayımız olacaktır” dedi.

“MEMLEKET PARTİSI BÖLEN DEĞİL ENGEL OLANDIR”

2018’de partisinden yüzde 8 daha çok oy alan Muharrem İnce ile Memleket Partisi’nin kurulduğunu söyleyen Bozkurt, “Örgütü olarak en hızlı örgütlenen illerden biri olduk. En hızlı sahalarda olanlarda yine biz olacağız. Bu yolda Edirne’mizden Parti Meclisine rahmetli vekilimiz Erdin Bircan’ın oğlu Erdem Bircan’ı 11. sıradan seçmiş olmamız ve kendisinin genel sekreter danışmanı olarak atanması da bizler için ayrıca sevindiricidir. Bu vesile ile Edirne’miz ve genel merkezimiz arasında koordineli ve doğru bilgi akışıyla çalışacak olmamız bizleri daha güçlü kılacaktır. Bize “bir bölen” diyenlerin hepsi “aman tadımız kaçmasın” diyerek korkanlardır. Uyguladıkları algı operasyonları ile vatandaşlarımızı kandırmaktadırlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu alan kazanmaz. Bu bir belediye başkanlığı seçimi değildir. En çok oyu alan kişi yüzde 50’yi geçemediği takdirde tekrar seçime gidip 2. turda tekrar en güçlü rakibi ile yarışmak zorundadır. Halbuki Belediye seçimlerinde en çok oyu almış aday yüzde 20 almış olsa bile seçimi kazanmış sayılır. Hangi matematik hesabı bu sistemde muhalefetten birinin çıkmasına bölen diyebilir? Erdoğan karşısında yüzde 50’den fazla oy alan biri var da biz mi engel olduk? Memleket Partisi bölen değil bölenlere engel olandır” dedi.

“MEMLEKETİN KURTULUŞU MEMLEKETİ SEVMEKLE OLUR”

Bozkurt, “PKK’ya terörist demekten çekinen, FETÖ’ye “hocam” diyenlerin birleştiği bir ortak nokta var ise bu ancak ve ancak Cumhuriyetimize zarar vermek olabilir. Bu kişilerden Cumhuriyetimize yarar bir sonuç çıkmaz. Pazar da cepler boşalırken, ayakkabı kutularını dolduranlardan, Atatürkçüyüm deyip, Atatürk’e hakaret edenlere rozet takanlardan, bir gün hocacı bir gün liberal bir gün milliyetçi olanlardan, adalet yok olurken orada değilmiş gibi günah çıkaranlardan, Atatürk’ün meclisine terörist kontenjanından girenlerden bize hayır gelmez. Memleketin kurtuluşu önce memleketi sevmekle olur. Koltuğunu seven, cebini seven memleketini sevemez, insanını sevemez. Tüm hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı Memleket için Memleket Partisine davet ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.