DOLAR 32,5269 -0.07%
EURO 34,7933 -0.23%
ALTIN 2.421,00-0,36
BIST 9.712,030,69%
BITCOIN 21613000,32%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bozkurt, CHP’den istifa etti

Bozkurt, CHP’den istifa etti

ABONE OL
23 Mart 2021 11:49
Bozkurt, CHP’den istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmiş dönem CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Geçtiğimiz aylarda CHP’den istifa ederek Memleket Hareketi Partisi’ni kuran Milletvekili Muharrem İnce ile fotoğrafını paylaşan Bozkurt, istifasının gerekçesini ise; CHP’nin antidemokratik, siyaset mühendisliğine dayalı yönetilmesi olduğunu söyledi.

Edirne CHP geçmiş dönem İl Başkanı Oktay Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üyesi olmaktan onur duyduğunu belirttiği CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifanın gerekçesini; CHP’nin antidemokratik, siyaset mühendisliğine dayalı yönetilmesi olduğunu belirten Bozkurt, “CHP, halkın partisi özelliğini yitirmiş, bir zümre partisi olmuştur. Parti yönetimi ve örgüt işleyişi genel başkanın keyfiyetinde şekillenmektedir. CHP’nin ülkeyi demokratik/saydam/dürüst yönetme iddiasının sözde kaldığı gün gibi ortadadır. Halkımız; inandırıcı, güvenilir, sorunlarına çözüm getirecek bir parti arayışındadır. Mevcut parti yönetimi nedeniyle CHP’nin halkın beklentilerine cevap vermesi mümkün gözükmemektedir. Bu şartlar altında CHP’yi yöneten zümreye boyun eğmek, zaman ve enerji kaybıdır” dedi.

CHP çatısı altında birlikte çalışma fırsatı bulduğu il ve ilçe başkanlarına ile üyelere teşekkür eden Bozkurt, “Kalın sağlıcakla… Ya da gelin birlikte başaralım; inandığımız yolda, güvendiğimiz insanlarla Türkiye’yi olması gerektiği yere taşıyalım! Biliyorum ki çok başarılı olacağız; milletimiz gönlünde bize büyük bir yer açacak.  Hedefimiz… Türkiye’yi bu iktidardan kurtarmak; yurttaşların refah, güvenlik ve huzurunu sağlayacak çağdaş, adil, sosyal hukuk devleti zemininde bir ülke yönetimi tesis etmektir. Temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan, toplum yararını gözeten, doğa ve çevreye duyarlı politikalara işlerlik kazandırmaktır.

Bu doğrultuda, yakında partileşecek Memleket Hareketi çatısı altında gelin hep birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.