DOLAR 32,6039 0.39%
EURO 34,8231 0.24%
ALTIN 2.493,370,38
BIST 9.473,45-0,54%
BITCOIN 21172033,88%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bu bizi yok saymadır”

“Bu bizi yok saymadır”

ABONE OL
24 Kasım 2020 11:17
“Bu bizi yok saymadır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde bütçe görüşmeleri kapsamanda özellikle davet edilmelerine rağmen toplantıya gelmeyerek vekilde göndermeyen, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’a büyük tepki gösterildi. ‘Bu meclisi yok saymaktır’ gibi söylemler dikkat çekti.

Edirne İl Genel Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste bütçe görüşmeleri kapsamında yaklaşık 1 aydır her kurum müdürü gelip sunum yapmaktaydı. Ancak davet edilmelerine rağmen meclise gelip yönetmiş oldukları kurumların faaliyetleri hakkında bilgi vermeyen, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ile Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’a tepki gösterildi.

“DEVLET ÇALIŞMASI DURACAK MI?”

Konuyla ilgili mecliste söz alarak, “Bu bizi yok saymadır” diyerek tepki gösteren, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, “Şube müdürü veya müdür yardımcısı yok mu. Bu durum meclisi yok sayma anlamına mı geliyor. Bütün müdürlükler gelip burada çalışmalarını anlatıyor. Burası yerel parlamentodur. Katılmayan iki müdürlükte, Sayın Müdürler olmadığı zaman devlet çalışması duracak mı? Müdür yardımcıları var, şu müdürleri var. Bu sunumları gelip yapabilirlerdi.  Bence bu il genel meclisini tanımama gibi bir şey. Bizi yok saymadır” dedi.

“ONLARIN BU MECLİSE VEFA VORCU VAR”

İki kurum müdürünün de toplantıya gelmemesini esefle karşıladığının altını çizen Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de “Telefonla kendileriyle konuştum. Tarım il müdürü midesinde rahatsızlık olduğunu söyledi. Sayın müdürüm dedim, iki müdür vekiliniz var, şube müdürleri var. Birini görevlendirip sunup yapabileceklerini söyledim. Bu şekilde davette bulunmama rağmen, Tarım Orman İl Müdürü ben olmazsam olmaz dedi. Meclise sunumunu yapmaktan bir anlamda çekingen davrandı. Bunu kamuoyunun meclis üyelerinin takdirine bırakıyorum.  Edirne’nin çok önemli problemi olan çok da önemli bir kuruluşu olan, hatta il gene meclis üyelerinin ödenekleriyle oturmuş oldukları birinci sınıf binaya 6-7 milyon lira ödenek çıkararak şahane bir bina yaptık. En azından onların bu meclise bir vefa borcu var. Gelmemelerini, müdür vekilini tayin edip burada sunum yapmamalarını ben de esefle karşılıyorum. Takdir onlarındır. Bundan sonraki çalışmalarımızda biz de Tarım Orman müdürüne ona göre davranacağımızın da bilinmesini isterim” dedi.

“PROJELER HALA BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR”

CHP Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül ise “Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ gibi projeler hala belirsizliğini koruyor. Bize vatandaşlar da soruyor, Tarım Orman İl Müdürü en azından bu projenin bilgilerini bizlere aktarabilirdi” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine tekrar konuşan Başkan Geçmiş, “İl Genel Meclisinde oy birliği ile meclis üyelerinin oylarıyla çıkmış köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Tüm kamu kurum müdürleri davet edildi, muhtarlar çağrıldı. İl Genel Meclisinin katkılarıyla yapılmış olan geniş salondaki toplantıya, ama il genel meclisinden ne bir tarım komisyon başkanını ne bir meclis başkanını bu konuda tanım programına davet etmediler. Bu da onların İl Genel Meclisine bakış açısını koyuyor ortaya. Nedenini bilmiyorum ama çekingen davrandılar meclis üyeleri soru saracaklar diye. Ondan dolayı da gelmek istemedi diye tahmin ediyorum. Takdir kendilerinin” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.