DOLAR 32,5973 0.25%
EURO 34,8105 0.41%
ALTIN 2.412,54-0,82
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545500,48%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu kez tank batırılacak

Bu kez tank batırılacak

ABONE OL
11 Ocak 2021 10:58
Bu kez tank batırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saros Körfezi’nin dalış turizmine katkı sunmak amacıyla daha önce batırılan gemi ve uçağın ardından Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Süleyman Paçaman Saros’a bu sefer de tank batırılacağını söyledi.

Keşan’da Saros Körfezi’nde yapay resif projeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Dünyanın ilk su altı tarih müzesi özelliği taşıyan proje kapsamında daha önce Nusrat Mayın Gemisi’ne benzetilen eski Sahil Güvenlik gemisi, 2019 yılında ise dalış turizmine katkı sunmak amacıyla Airbus A330 tipi yolcu uçağı batırılarak dünyanın en büyük uçak batığı projesi gerçekleştirilmişti. Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Süleyman Paçaman’dan ise yine dikkat çeken bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Saros’ta bu sefer tank batıracaklarını anlatarak proje hakkında bilgiler veren Paçaman, “Daha önce Saros körfezinde yapay resif projeleri hayata geçirildi. Mayın gemisi batırıldı, su altı müzesi ve en son uçak batığı yapıldı. Biz de bundan sonra yapay resifleri bölgemize kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte tank batığı projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bununla ilgili gerekli başvuruları yaptık. Milli Savunma Bakanlığı ile yazışmalarımız devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar tank batığını da Saros’un derin sularına batırmış olacağız” şeklinde konuştu.

TUZ GÖLÜ PROJESİ

Paçaman ayrıca Erikli Tuz Gölü projesi hakkında da konuştu. Paçaman, “Erikli’de ki tuz gölü ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Keşan Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Erikli de tuz gölünde ciddi bir kanalizasyon sorunu var. Bizim yapay resiflerimize kadar uzanan kanalda ne yazık ki artık söz konusu. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.