DOLAR 32,5776 0.2%
EURO 34,8476 0.51%
ALTIN 2.416,16-0,67
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21556070,12%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu kitaplar ücretsiz

Bu kitaplar ücretsiz

ABONE OL
5 Mayıs 2020 03:39
Bu kitaplar ücretsiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs nedeniyle kitap almaya gidemeyen ve evde kaldıkları bu günleri kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlara katkı sunmak isteyen Edirne Belediyesi, bir süre önce minibüs duraklarına kurduğu mini kitaplıklara kitap bıraktı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’deki bir yayınevinin duraklardaki kitaplıklara kitap bırakmak istediğini kendisine ilettiğini belirterek, “Maalesef bir çok vatandaşımız evlerinde çıkamıyor. Onlara vakitlerini kitap okuyarak geçirebilecekleri bir imkan yaratmış olduk” dedi.

Geçtiğimiz yıl Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla kent merkezindeki 30 durağa mini kitaplıklar kurulmuştu. Öğrencilerin ve vatandaşların kitap okuma alışkanlığını arttırmak adına sunulan bu proje kapsamında kurulan mini kitaplıklara, vatandaşların ücretsiz faydalanabilmesi için çeşit çeşit kitaplar konulmuştu. Koronavirüs nedeniyle kitap almaya gelemeyen ve evde kaldıkları bu günleri kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlara katkı sunmak isteyen Ceren Kitapevi’nin sahibi Şeref Kurtiş, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ulaşarak, bu kitaplıklara kitap bırakmak istediklerini belirterek örnek bir davranışa imza attı ve duraklarda bulunan mini kitaplıkları çeşit çeşit kitapla doldurdu. Belediye ekipleri tarafından da kitaplıklar dezenfekte edildi.

Şeref Kurtiş’e gösterdiği örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyanın en değerli hazinesi bilgidir. Bilgi sahibi olabilmeniz için de mutlaka ve mutlaka okumanız gerekiyor. Okumanın en iyi yolu da kokusunu alarak kitap okumaktır, dokunarak kitap okumaktır. Anlamayı kolaylaştırır ve hızlandırır. Kentimizde hem okuma oranının yükseltilmesi hem de kentimizin entelektüel düzeyinin yükseltilmesi adına geçtiğimiz yıl bu projeyi hayata geçirmiştik. Edirne zaten okuyan bir kent. Yayınevi sahibi Şeref bey bana ulaşarak, bu kitaplıklara kitapla doldurmak istediklerini söyledi. Ben de memnuniyetle kabul ettim. 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz bu dönemde evlerinden çıkamıyor. Yakınları aracılığıyla bu kitaplardan faydalanabilirler. Onlara evdeki vakitlerini kitap okuyarak geçirebilecekleri bir imkan yaratmış olduk. Bir süre önce başlattığımız bu projeye destek veren; mini kitaplıklarımızı hiçbir maddi beklentisi olmadan bilgi hazinelerinin yer aldığı kitaplarla dolduran Şeref Kurtiş’e teşekkürlerimi sunuyorum. Evet, bu kitapları ücretsiz olarak alabilir, okuyabilirsiniz. Edirnelileri de bu projeye katkı vermeye davet ediyorum. Ellerindeki okumuş oldukları, bir kenarda duran kitaplarını -ki kenarda duran kitap hiçbir işe yaramaz-; okumuş oldukları kitapları bu kitaplıklara bırakırlarsa başkalarının da okumasına imkan sağlarlar” dedi.

Bunun kendileri için bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten yayınevi sahibi Şeref Kurtiş de “30 durakta bulunan kitaplıkları ücretsiz kitapla doldurduk. Ağırlıklı olarak yayınevimizin kitapları, kendi yazarlarımızın kitapları. Bir kitaplık kitapların kalınlığına göre 40 yada 50 tane kitap alıyor. Kitaplarımızı steril hale getirdik. Edirneli hemşehrilerimiz, dostlarımız gönül rahatlığıyla buradan kitap alsınlar. Ama onlardan rica ediyorum, bu kitaplıkları boş bırakmasınlar. Koronavirüs günlerinde böyle bir katkı sunalım dedik. Umarım Edirne bu işin kıymetini bilir. Bir kitap alsınlar 2 kitap bıraksınlar; 2 kitap alsınlar, 3 kitap bıraksınlar. Ellerinde mutlaka okuyup, kenara attıkları kitaplar vardır. Lütfen onları paylaşsınlar. Paylaşırsak, büyürüz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.