DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8387 0.29%
ALTIN 2.503,210,77
BIST 9.464,84-0,63%
BITCOIN 21053145,68%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu nasıl budama!

Bu nasıl budama!

ABONE OL
3 Ağustos 2021 10:52
Bu nasıl budama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ Fırınlarsırtı CYB 1-A VE CYB 1-B Blokları önünde meyve veren ağaçların vahşice budanması TOKİ sakinlerini isyan ettirdi.

TOKİ yönetimine ağaç kesim olayını sormalarına rağmen bir cevap alamadıklarını belirten TOKİ sakinlerinden Murat Elmacı” Her ay düzenli olarak aidatını ödeyen bir konut sakiniyim. Ağaç bizim ağacımız. Neye dayanılarak kesildi? Gereğinin yapılmasını halk olarak istiyorum” dedi.

“AĞACIMIZI NEYE DAYANARAK KESTİLER?”

Kesilen ağaçların içler acısı halini gördüğünde göz yaşlarımı tutamadığını belirten Elmacı, “Kesim sırasında yoktum. Geldiğimde ağaçların içler acısı halini gördüm ve göz yaşlarımı tutamadım. Adeta çıldırdım. Biz bunlara hane sahipleri olarak birer bidon su taşıyarak gerektiğinde suluyoruz. Konu komşumuz ağaçların dibinde oturarak nefes alıyor, sohbetini ediyor. Ben burada her ay aidatlarını gününden önce ödeyen bir vatandaşım. Bu küçümseyici, ifadeler de beni ayrıca üzdü.  Ağacımız kesiliyor, dibinde oturanların haberi yok. Ağacımızı neye dayanarak kestiler? İlgili kim varsa telefonla görüşerek bilgi istedim. Ama kimsenin haberi yok” dedi.

“BÖYLE BUDAMA OLMAZ”

Ülkenin orman yangınları ile mücadele verdiğini söyleyerek yapılan bu davranış konusunda ilgililerin gereğini yapmasını istediğini söyleyen Elmacı, “Talebimiz, gereği ne ise yapılmasıdır. Şu anda orman yangınları var. Bu yakışmadı. Bir ağaç kolay mı yetişiyor. İçim acıdı. Çok üzüldüm Böyle şey olur mu? Seyreltilmemiş, köreltilmiş. Böyle budama mı olur. Bu zamanda zaten budama olmaz. Bu tür işlerin işin ehlini bilenler tarafından yapılması gerekir. Ülke yangınla mücadele veriyor. Bir sürü insanın evi yandı bitti kül oldu. Sen burada ağacı kes. İşin arkasını arıyorum. İlgili kurum ve kişilerle görüştüm. Gereğinin yapılmasını bir vatandaş olarak istiyorum. Konuyla ilgili sorduğumda bana sen kimsin dendi. Ben halkım. Yaşamamızın bir parçası olan iki ağacımızın budandığı söyleniyor. Bu meyve veren ağaçlar görüldüğü gibi budanmış mı yoksa katledilmiş mi? İlgili kim varsa ivedilikle göreve davet ediyorum. Duyarsız kalmayalım çocuklarımız, geleceğimiz için” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.