DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20585701,62%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bu tavrı bir AB üyesi olan ülkemize yakıştıramıyoruz”

“Bu tavrı bir AB üyesi olan ülkemize yakıştıramıyoruz”

ABONE OL
14 Şubat 2020 14:58
“Bu tavrı bir AB üyesi olan ülkemize yakıştıramıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un Batı Trakya Türk Azınlığı’yla ilgili ifadelerine yayınladığı açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, Pavlopulos’un bilimsel tarihçiliği ve gerçekliği reddettiği vurgulandı ve söz konusu inkar politikalarının AB üyesi ülkemize yakışmadığı dile getirildi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği tarafından yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanı Sayın Prokopis Pavlopoulos Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği son ziyaretinde, daha önceleri de yaptığı benzer açıklamaları bir kez daha tekrarlayarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın milli kimliğini inkâr etmiştir. Azınlığı Müslüman Yunanlılar olarak tanımlayarak bilimsel tarihçiliği ve gerçekliği reddetmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz ki, şu an başı olduğu Yunanistan Devleti’nin izniyle uzun yıllar okullarımızda, derneklerimizde ve okullarımızda verilen karnelerimizde kimliğimiz yer almıştır. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde devamlılık esastır diye düşünüyor ve siyasi kararlarla demokrasi dışına çıkılarak yok sayılan milli kimliğimizin, geçmiş yıllarda olduğu gibi devletimiz tarafından ivedilikle tanınmasını beklediğimizi belirtmek isteriz. Ayrıca kendilerinden bu hususta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı lehine vermiş olduğu kararların bir an evvel uygulanması yönünde çaba göstermelerini beklediğimizi de hatırlatmak isteriz. Kimlik bir insanlık hakkıdır. Bu hakkı reddetmek İnsan Haklarını inkâr etmektir. Bu tavrı bir AB üyesi olan ülkemize yakıştıramıyoruz. Demokrasi doğduğu coğrafyada büyümelidir”

(http://milletgazetesi.gr)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.