DOLAR 32,5503 -0.02%
EURO 34,9162 0.06%
ALTIN 2.426,17-0,15
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2169285-0,51%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bulgaristan da, maske zorunluluğu kalktı

Bulgaristan da, maske zorunluluğu kalktı

ABONE OL
1 Mayıs 2020 16:21
Bulgaristan da, maske zorunluluğu kalktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in bugün yayınladığı genelgeyle kamuya açık yerlerde maske ve diğer koruyucu araç takma zorunluluğu kaldırıldı.

Genelge, Başbakan Boyko Borisov ve bazı kabine üyelerinin Covid-19 salgın önleme tedbirlerini görüşmek üzere Ulusal Kriz Masası ile bir araya geldikleri görüşmenin ardından yayınlandı.

Yayınlanan genelgede, sokak ve otobüs durakları dahil kamuya açık yerlerde bulunan herkesin sosyal mesafe şartı ve tüm salgın önleme tedbirlerine uymak zorunda olduğu, diğer kişilerle temas gerekliliği oluştuğunda ise koruyucu maske veya burun ile ağzı kapatan başka bir araç takmaları gerektiği belirtildi.

Bulgaristan’da koronavirüs salgınını önleme tedbiri olarak 12 Nisan’da kapalı ve açık kamusal alanlarda herkesin koruyucu yüz maskesi takması zorunluğu getirilmişti.

30 Mart’ta yüz maskesi takma zorunluluğu getirilmişti

Bundan önce 30 Mart’ta Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in emriyle koronavirüs salgınına karşı korunmak amacıyla kapalı ve açık kamusal alanlarda herkesin koruyucu yüz maskesi takması zorunluluğu getirilmişti. Olağanüstü hal (OHAL) döneminde emirlere uymayan tüm vatandaşlara uygulanan 5000 leva ceza kesileceği açıklanmıştı.

Toplumda oluşan yoğun tepki sonuca sağlık bakanı yayınladığı genelgeden bir gün sonra vaz geçtiğini açıkladı. Fakat iktidar yetkilileri kamusal alanlarda yüz maskesi kullanımı tavsiye ettiklerini belirtmişti. Bakan Ananiev şöyle demişti: ‘Vatandaşlar, evlerinden çıktıklarında yüz maskelerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Koruma maskelerinin kullanımı, daha sıkı kısıtlayıcı önlemlerden kaçınmak için bir fırsattır.’

Hükümetin bu adımı sosyal medyada farklı espirilere neden olmuştu: ‘Bulgaristan’da iktidarın maskesi düştü’ bunlardan sadece biri oldu. Çok sayıda vatandaş ve ünlü isim uygulamayı eleştirirken maskelerin fayda sağlamadığı ve genelgenin tutarsız olduğunu söyledi.

Bakış.bg

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.