DOLAR 32,5728 0.16%
EURO 34,9266 0.7%
ALTIN 2.437,440,20
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21745661,27%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan ve Arnavutluk arasında turizm işbirliği

Bulgaristan ve Arnavutluk arasında turizm işbirliği

ABONE OL
17 Ekim 2020 11:55
Bulgaristan ve Arnavutluk arasında turizm işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’un haberine göre; Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı görevini yürüten Gent Cakaj ile imzaladığı turizm alanında işbirliği anlaşması protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “2019’da 36 000’den fazla Arnavut turist tatil destinasyonu olarak Bulgaristan’ı tercih etti. Turistlerimiz için Arnavutluk, Batı Balkanlar’daki en ilginç destinasyonlardan biri ve son bir yıla ilişkin istatistiklere göre Bulgaristanlı turistlerin Arnavutluk ziyaretlerinde % 35’lik bir artış var” diye kaydetti.

Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Nikolova, “Bu anlaşma, her iki ülke için bu önemli sektördeki dostluğumuzu ve mükemmel ilişkilerimizi güçlendirmek için yeni bir adım” dedi.

Başbakan Yardımcısı, “Özellikle mevcut küresel zorluklarla karşı karşıya kaldığımız bir zamanda elde edilen sonuçları korumak ve geliştirmek kilit önem arz ediyor. Arnavut vatandaşlarının ülkemize gösterdiği büyük ilgiden etkilendim” diye ifade etti.

Nikolava, sözlerini şöyle sürdürdü: “Balkanlar, zengin tarihi geçmişimiz ve mirasımız, yaşam, kültür, geleneklerdeki benzerlikler ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Dünya Turizm Örgütü ve diğer örgütlerde bölgesel ve küresel düzeyde gelecek vaat eden ilişkiler bizi birbirimize bağlıyor”.

Başbakan Yardımcısı, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “8 Nolu Pan-Avrupa Koridoru da dahil olmak üzere gelecekteki ortak projelerimizin geliştirilmesiyle bölgenin kalkınmasına daha fazla katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bugün salgın durumunun gerçeklerine uyum sağlamamız gerekiyor ve sizi temin ederim ki Bulgaristan turistlerin sağlığını korumak için mümkün olan her şeyi yapıyor”.

Bakan Cakaj, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri teyit etti, ancak gelecekte onları iyileştirme potansiyeli olduğuna dikkat çekerek turizmin, ilişkileri geliştirmenin bileşenlerinden biri olduğunu belirtti.

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı, “Turist sayısını artırmak için daha yapılacak çok şey var. İlk hedefimiz Sofya-Tiran direkt uçuşlarının yeniden başlatılması olacak. Duras ve Varna limanları arasındaki işbirliğini ve ayrıca 8 Nolu Pan-Avrupa Koridorunun inşasına yönelik bir sonraki çalışmaları da teşvik ediyoruz. Turizm alanında ortaklık, diğer alanlarda da işbirliği yapılmasını ifade eder” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.