DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan ve BAE iş dünyası, koronavirüsle mücadele için birleşti

Bulgaristan ve BAE iş dünyası, koronavirüsle mücadele için birleşti

ABONE OL
14 Nisan 2020 23:42
Bulgaristan ve BAE iş dünyası, koronavirüsle mücadele için birleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan iş dünyası ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) iş dünyası koronavirüsle (COVID-19) mücadele için birleşti. İyi işbirliğinin bir işareti olarak, sebze, et ve süt ürünleri olmak üzere 32 ton gıda dolu iki uçak BAE’ye hareket etti. Gıdalar, dün gece Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’nda yetkililere teslim edildi. Teslimat, Bulgaristan Tarım, Gıda ve Orman Bakanlığı tarafından organize edildi ve gıda ürünleri Bulgar şirketleri tarafından sağlandı. Buna karşılık BAE, Bulgaristan’a 15 ton maske, eldiven, dezenfektan ve kıyafetlerden ibaret tıbbi malzeme ve yiyecek sağlıyor.

Bu dayanışma ve destek davranışı, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin derinleşmesi ve Başbakan Boyko Borisov ve Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed arasında yürütülen üst düzey diyalog doğrultusunda BAE ile Bulgaristan arasında gıda sektöründe son iki yılda yürütülen iyi ticari ilişkilerin bir sonucudur.

Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Bulgaristan ile BAE arasındaki bu dostluk davranışının önemini pekiştirmek için Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’ndaydı. Bakan, BAE hükümetinde Devlet Bakanı olan ve Veliaht Prens’in özel temsilcisi olan ve ülkemizle ilişkilerin koordinasyonundan sorumlu olan Ahmed Ali Al-Sayeg ile görüşme gerçekleştirdi. İkili, koronavirüs (COVID-19) salgınının getirdiği zorluklar bağlamında BAE ve Bulgaristan arasındaki ikili işbirliğini görüştü.

Bakan Karanikolov, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov adına BAE liderlerini ve vatandaşlarını tebrik etti ve bu küresel kriz sırasında Bulgar devletinin onlara olan desteğini vurguladı.

Karanikolov, Başbakan Borisov’un 2018 ve 2019’da BAE’ye yaptığı iki ziyaretin ticaret hacmini artırmayı ve ticareti geliştirmeyi teşvik etmeyi amaçladığını hatırlattı. Bakan’ın ifadesine göre, iki lider -Borisov ve Muhammed bin Zayed yolu gösterdiler ve şimdi iş dünyası, nedenlerini anladığını göstererek en önemli şeyi -Bulgaristan ve BAE vatandaşlarına yardım ediyor.

Karanikolov ve Ahmed Ali Al Sayyeg arasındaki görüşmede koronavirüs salgınına karşı uluslararası tepkinin artırılmasının yolları tartışıldı. İkili, virüsün yayılmasını engellemek için ortak eylemin önemini teyit ettiler. Bulgaristan, ikili ilişkileri güçlendirmeye ve koronavirüs salgınını kontrol etme çabalarını BAE ile koordine etme tahhüdünü verdi.

Ahmed Ali Al Sayyeg,” BAE, dünya çapında salgının ekonomik ve sosyal etkisini hafifletmek için birlikte çalıştığı için, dostluğu için Bulgaristan’a minnettar. Bu tür ortaklıklar, koronavirüsün yayılmasını durduracak ve muhtemelen yayılmasını engelleyecek koordineli bir yanıtın etkinliğini artırmak için gereklidir” diye kaydetti. Onun ifadesine göre, bu davranış dünyaya “Birlikte halklarımızın ihtiyaçlarını karşılayabiliriz ve birlikte uluslarımızı şimdi ve bu sorun bittikten sonra güçlendirebiliriz” mesajını veriyor.

Başbakan Boyko Borisov, BAE’yi 2018 ve 2019’da ziyaret etti. Bunlar, iki ülke ilişkileri tarihinde yapılan ilk üst düzey ziyaretlerdi. Borisov o zaman Muhammed Bin Zayed ile yaptığı görüşmelerde Bulgaristan ve BAE arasında, özellikle gıda güvenliği alanında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik henüz kullanılmamış ciddi potansiyel olduğunu vurgulamıştı.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.