DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8361 0.25%
ALTIN 2.510,901,07
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20942181,47%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da şehirlerarası yolculuk yasak

Bulgaristan’da şehirlerarası yolculuk yasak

ABONE OL
22 Mart 2020 04:55
Bulgaristan’da şehirlerarası yolculuk yasak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da koronavirüs salgınını engellemek amacıyla şehirlerarası seyahat yasaklandı.

Dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüse karşı ülkeler önlemelerini arttırmaya devam ediyor. Bulgaristan Bakanlar Kuruluna bağlı korona virüsle mücadele amacıyla oluşturulan Ulusal Kriz Merkezi, alınan yeni kararları açıkladı.

Yetkililer, 60 yaşın altındaki vatandaşların sabah saat 08.30’dan 10.30’a kadar gıda satan marketlere gitmesini yasakladı, belirtilen saatlerde sadece 60 yaşın üzerindekiler alışveriş yapabilecek.

Yetkililer, şehirlerin giriş ve çıkışlarına polis kontrol noktaları kurulacağını, şehirlerarası yolculuklarda sadece iş gereği olan yolculuklara ve sağlıklı olan kişilere izin verileceğini duyurdu. Yetkililer, bunun dışındaki tüm şehirlerarası yolculukların yasakladığını, 21 Mart (cumartesi) saat 00.00’dan itibaren bu yasakların geçerli olduğunu bildirdi.

İHA’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığının kararıyla kapalı ve açık park, spor ve çocuk oyun sahalarına gidilmesi yasaklandı. Bakanlık, evcil hayvan sahiplerine parklarda belirlenen güzergahta köpeklerini gezdirmelerine izin verecek.

İçişleri Bakanı Mladen Marinov, vatandaşlara çağrıda bulunarak alınan tedbirlere uyulmasını istedi.

Koronavirüs tedbirlerinin uygulanmadığı Roman mahallelerinde devriye başladı

Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlere uyulmadığı gözlenen Roman mahallelerinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Bulgaristan’da nüfus oranına göre Türklerden sonra ülkede en büyük üçüncü etnik grubu oluşturan Romanların yaşadığı mahallelerde koronavirüse yönelik alınan tedbirlerin uygulanmadığı gözlemlendi. Yetkililer, bölge sakinlerinin virüsün yayılmasını önlemek amacıyla getirilen tedbirlere uymamasıyla güvenlik önlemlerini arttırdı.

Büyük kentlerin kenar mahallelerini oluşturan çok sayıda Roman semtinin giriş ve çıkış yollarına kontrol noktaları kurulurken polis ve jandarma devriyeleri de sıklaştırıldı.

Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmama ve toplanmama uyarılarına uyulmadığı gözlenen Roman mahallelerinde polis ekibi, sokak sokak gezerek bir araya gelen vatandaşları dağılmaları için uyarıyor.

Öte yandan Bulgaristan’da korona virüsü nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 142’ye yükseldi.

Kaynak: bakis.bg

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.